E-posta ile öğretmen atama kontenjanı artar mı?

E-posta ile öğretmen atama kontenjanı artar mı?

Yeni bir öğretmenlik atama sürecine yaklaşıyoruz. Her dönemde olduğu gibi bu atama dönemine de yaklaşırken, adaylar tüm medya mensuplarına kendi mezun oldukları branşlardan daha fazla alım yapılması için mail göndermektedir. Peki, bu maillerden bir sonuç

İşsizlik, hele de uzun bir süredir devam eden işsizlik, insanı hem maddi hem de manevi olarak yıpratan en önemli olgulardan birisidir.

Bu nedenle, bir işe girmek isteyen adaylar ellerinden gelen herşeyi yaparak, yaşanan sürece müdahil olmak ister. Eylemler, internet üzerinden yürütülen mail kampanyaları, memurlar.net forum bölümündeki gruplar, facebook grupları bunlardan sadece bir kaçıdır.

Ancak, MEB'in öğretmenlik alım süreçlerini takip eden bir site olarak, şu hususa dikkat çekmek istiyoruz.

1- Yapılan eylemlerle, MEB'i atama yapma konusunda yönlendirmek mümkündür. Geçmişte de çokça görüldüğü üzere MEB atama yapmayacağı ilan ettiği dönemlerde dahi öğretmen almıştır. Bir Bakanın "şu dönemde öğretmen almayacağız" dediği dönemde, başka bir bakan öğretmen ataması yapabilmiştir. (Bakınız Şubat ataması) Özellikle yeni atanan Bakan ve bürokratlar, öğretmen adaylarının taleplerine daha sıcak yaklaşmaktadır.

2- Fakat, yapılan eylemler ile branş kontenjanı artışı sağlamak mümkün değildir, açık haksızlıklar istisna olmak kaydıyla. Örneğin geçen yıl MEB, ÖABT testi uyguladığı bazı öğretmenlik branşlarına hiç kontenjan açmamıştı.Yine daha önceki yıllarda birer, ikişer kontenjan açtığı bazı teknik eğitim bölümlerine Ağustos alımlarında hiç kontenjan açmamıştı. Ama memurlar.net'te yer alan haberler üzerine, sonraki ek alımda kontenjan açılmıştı. Bu açık haksızlıklar dışında, mail veya fiili eylem yoluyla branş kontenjan artırımı olmamıştır.

Bu nedenle, bugünlerde yeniden artmaya başlayan branş kontenjanlarının arttırılmasına yönelik taleplerin bir anlamı olmayacağını değerlendiriyoruz.

Öğretmenlik branşlarına hangi sayıda kontenjan ayrılacağı, MEB Personel Genel Müdürlüğünce 2011 yılında resmi olarak açıklanmıştır. 

Bu açıklamaya göre ise; MEB: Kontenjan dağıtımı aday isteklerine göre değil ihtiyaca göre belirlenecektir

 

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.