Eğitim-Bir-Sen: Ordu Milli Eğitim Müdürü Görevden Alınmalı

Eğitim-Bir-Sen: Ordu Milli Eğitim Müdürü Görevden Alınmalı

Eğitim Bir-Sen Başkanı İsmail Çelenk, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş’ın başarısız olduğunu görevden alınmasını istedi.

Eğitim Bir-Sen Başkanı İsmail Çelenk, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş’ın başarısız olduğunu görevden alınmasını istedi.

Memur Sen İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk, hem başarısız oldukları, hem de eğitimcileri huzursuz ettikleri için İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş ile Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu’ya ateş püskürdü.
 

“Soruşturma tehdidi!”
Sürekli arazide olduğunu ve eğitimcilerin huzursuzluğunu gördüğünü belirten Çelenk, “huzursuzluğu arazide teneffüs ediyoruz. Ufak bir açıkta ufak bir el yordamıyla insanlara soruşturma açıp tedirgin etmek iş değildir. Öğrencilere telefon numarası verip de işte ‘istediğiniz zaman bana ulaşabilirisiniz, istediğiniz zaman müdürle idareyle öğretmenler ile ilgili şikayetinizi bana iletebilirsiniz’ demek iş değildir. Çünkü orada binin üzerinde öğrenci var. O öğrencilerden öğretmenini seven olur, sevmeyen olur. Dolayısıyla öğretmeninin, idarenin yanında dimdik duracaksın ki, ona destek olacaksın ki herkes taşın altına elini koysun, orada eğitim öğretim zirve yapsın, herkes işinden memnun olsun.” dedi.

“Gelen gideni arattı!”

Bir önceki Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan’ı başarılı olduğu için desteklediklerini de belirten İsmail Çelenk, şunları söyledi;

“Dolayısıyla biz şunu söylüyoruz, biliyorsunuz biz Nevzat Türkan’ı destekledik. Dedik ki kardeşim, gerçekten Ordu eğitim camiası için çok başarılı işler yaptı. Ben Akkuş’tan Mesudiye’ye kadar 100’e kadar okulun yapılması için emek sarf ettim. O dönemde tabi ki hükümet yaptı, bu okulları ama oda öncülük etti. Okul yapılması için çalıştı, çabaladı. Çalıştı işine baktı, insanları tedirgin etmedi, huzursuz etmedi. Dolayısıyla bu arkadaşımız çok başarılı dedik ve destek verdik. Sendikalı sendikasız, o görüş bu görüş herkeste Allah selamet versin bu arkadaşımızı destekledi.

Artık gitmeli!

Bizde şuanda diyoruz ki şuan ki İl Milli Eğitim Müdürü başarısız, bir an önce gitmesi lazım. Dolayısıyla çok başarılı ise başka ilde görev yapsın. Bu Milli Eğitim Müdürümüz daha önce Çanakkale de görev yaptı, Sinop’ta görev yaptı. Buradaki çalışanları da dinlemek lazım, şu anda araziden haberdar olmak lazım, insanların derdine, sıkıntısına, tedirginliğine kimse korkmadan da özgürce ifadesini verecek ortamlar hazırlanması lazım diyoruz. İl Milli Eğitim Müdürünün bir an önce Ordu’dan gitmesini bekliyoruz.”

“Haddini bileceksin!”

Eğitim camiasının Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu’dan da rahatsız olduğunu ileri süren Memur Sen İl Başkanı İsmail Çelenk, şu ifadeleri kullandı;

“İlçe Milli Eğitim Müdürü işte okullarda şöyle bir program yapılıyormuş, şunu yaptırıyor, bunu yaptırıyor ‘kimse benim İl Milli Eğitim Müdürüme bir şey söyleyemez söylerse şu olur, söylerse bu olur’ diyor. Böyle bir söylemde bulunmuş, eğer bu söylemi Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen başkanını kast ederek söylenmiş ise tüm sözleri onlara iade ediyorum. Varsa benim bir sözümde anormallik gidersin mahkemeye verirsin! Ama benim sendikalı hakkımı kimseye engelletemezsin, zaten bu senin haddine değil! Bunu yaparsan kanunda bunun karşılığı belli, ben arazide mücadele ediyorum diyen sendikalılardan değil! Dolayısıyla burada kimse Eğitim Bir-Sen üzerinden ve başkanı üzerinden polemik yapamaz, yaparsa bunun karşılığını en üst seviye de görür diyoruz.

Yakışıksız söz!

Bir başka konu okul müdürlerinin olduğu bir yerde ve tabi ki oradaki bayan arkadaşlarımız da var, işte şahıs diyor ki; ‘Ben kimsenin takım elbisesi ile damat olmam!’ Bu literatür de böyle bir söz yok! Bunun farklı bir sözü var, buda bir eğitimciye yakışmaz, hele hele yetkili olan kişiye hiç yakışmaz. Eğer böyle bir amaçla bu kozu kullanırsa biz sendika olarak bu sözü söyleyeni kınıyoruz.

Usulsüz görevlendirme!”

Bir başka konu özel büro kuruluyor, bakanlığımızın genelgesi var. Diyor ki kardeşim öğretmeni bir başka yerde kolay kolay görevlendirme, öğretmenlik dışında. Mecburi kalırsan da diyor norm fazlası öğretmenlerden görevlendirme yap diyor. Şimdi şu soruyu soruyorum, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzde özel büro var, buraya görevlendirilen arkadaşlarla bizim hiçbir sorunumuz yok, ama bunların hepsi ya öğretmen ya idareci. Dolayısıyla görevlendirilen kişinin yerine eğer ücretli bir arkadaşımız görevlendirilmiş ise oradan devlet zarara uğratılıyor. Bu bakanlığın genelgesi ve bu vali beyin de okullara göndermiş olduğu yazıda bu açık seçik net belli. Şu anda Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürün de özel büroda görevlendirilen arkadaşlarımız bize göre usulsüz görevlendirilmiştir.”  

Kaynak- orduhayatgazetesi.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.