Enflasyon Farkı Kaybının Faturası Memur-Sen'e Kesildi

Enflasyon Farkı Kaybının Faturası Memur-Sen'e Kesildi

Türkiye Kamu-Sen’in sosyal medya üzerinden memurların enflasyon farkından dolayı ettiği zararla ilgili görüşlerini sorduğu anket sonuçlandı.

Türkiye Kamu-Sen’in sosyal medya üzerinden memurların enflasyon farkından dolayı ettiği zararla ilgili görüşlerini sorduğu anket sonuçlandı.

 

Anket sonuçlarında memurların 2013 toplu sözleşmesindeki hükmü 2015 yılında değiştirerek maaşlarından yüzde 1,8 zarar etmelerine neden olan Memur-Sen’e tepkili oldukları ortaya çıktı.

 

Katılımcıların büyük çoğunluğu enflasyon farkındaki bu rezaletin sorumlusunun Memur-Sen olduğu yolunda görüş bildirdi.

 

“2013 yılındaki hükmü değiştirerek memurları %1,8 zarara uğratan konfederasyonun “MEMUR-SEN” olduğunu biliyor musunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 88’i “Evet, biliyorum” cevabını verdi.

 

Memur-Sen’in enflasyon hesabını değiştirerek memur ve emeklileri %1,8 zarara uğratması sizin için ne ifade ediyor? ” sorusuna ise katılımcıların yüzde 89’u “Çok büyük zarardayız” cevabını verirken, yalnızca yüzde 4’ü “Bir zararımız yok” değerlendirmesinde bulundu.

 

Katılımcıların yüzde 69’u “İstifa edilmelidir” diyerek  “Memurları ve emeklileri zarara uğratan bir konfederasyona nasıl  bir yaptırım uygulanmalıdır?” sorusuna verdiği cevapla Memur-Sen’e olan tepkisini ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 22’sinin “Memur-Sen protesto edilmelidir” dediği ankette, yüzde 9’u da Memur-Sen’in bir şekilde uyarılması gerektiğini ifade etti.

 

Anket sonuçlarına ilişkin değerlendirme yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Memur-Sen’in yaptığı hatayı kabul ederek memurların safına geçmesi ve bu hatanın telafisi için bizim yanımızda yer almasının ahlaki bir sorumluluk olduğunu söyledi. Koncuk, “Memurların suskunlukları kendilerine yapılan ihaneti kabul ettiklerinden değil, böylesine fahiş bir hatadan bir an önce dönülmesini beklediklerindendir. Aksi halde memurun tepkisi çok büyük olacaktır. Türkiye Kamu-Sen her platformda bu hatanın telafisi için mücadele etmeye kararlılıkla devam edecektir. Bilindiği gibi, bu yanlışın giderilmesi için mahkemeye başvurmuş bulunmaktayız. İnşaallah bu ihanete yargı dur diyecek ve memurlarımızın göz göre göre zarara uğratılmasına, kazanılmış haklarının elinden alınmasına izin vermeyecektir” dedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum