MEB: Sorunların Çözümü İçin Bütün Alternatifleri Değerlendiriyoruz

MEB: Sorunların Çözümü İçin Bütün Alternatifleri Değerlendiriyoruz

MEB: Sorunların Çözümü İçin Bütün Alternatifleri Değerlendiriyoruz

Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki hafta başlıyor. Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreterimiz Ramazan Çakırcı, başta öğretmenlerin özür grubu atama taleplerinin yerine getirilmemesi olmak üzere birçok konuyu Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz ile görüştü.

Ahmet Özer, görüşmede Müsteşar Yardımcısı Yılmaz’dan, aile bütünlüğü sağlanamamış öğretmenlerimizin feryadının, eğitim öğretim başlamadan sona erdirilmesi için çözüm önerilerimizin bir an önce değerlendirilmesini istedi. Özer, il dışı ve özür grubu atamalarında yaşanan sıkıntının teklif ve taleplerimizin yerine getirilmemesinden kaynaklandığını belirterek, “Alan değişikliği şimdiye kadar çoktan yapılmış, becayiş uygulamasının önü de açılmış olmalıydı. Zaman verimli kullanılamadı ve geldiğimiz noktada sorunlar hala ortada durmaktadır” dedi.

Sendika olarak defalarca görüşmeler yaptıklarını ve önerilerini paylaştıklarını dile getiren Özer, “eğitimciler önerilerimizin gereğinin yapılmamış olmasının sıkıntısını yaşamaktadır. Zaman henüz çok geçmiş değildir. İvedi bir adımla birçok konuda rahatlama sağlanabilir. Bu konuda önerilerimizin samimiyetle değerlendirilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen’in taleplerinin gündemlerinde olduğunu belirten Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, “Eğitim öğretim yılının sorunsuz başlaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Özür durumu tayin taleplerinizin yerine getirilmesi ve becayiş talebiniz dâhil birçok konu gündemimizdedir. Sorunların çözümü için bütün alternatifleri değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Bakanlığa Sunduğumuz Önerilerimiz Şunlar:

Özür Grubu ve Öğretmen Atamaları

-Özür grubu atamalarında kaymakam, hâkim, polis ve askerlerin öğretmen eşlerine nakil hakkı verilmesi ve diğer öğretmenlere il emri verilmemesi MEB’de ayrımcılık oluşturur. Öğretmenleri ikinci sınıf konumuna düşürür. Özür grubunda bu hak herkese verilmelidir.

-Anadolu Lisesi sınavını kazanan öğretmenlerin Anadolu statüsüne atamaları hemen yapılmalıdır.

-SBS sonucu ile çocuğu başka bir ildeki ortaöğretim kurumuna yerleşen öğretmenlere de bu ile atamalarının yapılması sağlanmalıdır.

-İl dışı ve özür grubundan tayin çıktığı için ilişiğini kesen ama eşleri özür grubunda tayin başvurusunda bulunamayan veya tayini çıkmayanların aile bütünlüğünün korunması için istekleri dâhilinde tayin iptalleri yapılmalıdır.

-Yeni açılan imam hatip okullarında meslek dersleri öğretmen ihtiyacının giderilmesi sağlanmalıdır.

-Öğretmenlere yer değişikliğinde becayiş hakkı getirilmelidir.

-İl içi özür durumuna bağlı yer değişikliğinde öğretmenlerin özürlerinin olduğu yerleşim birimine atamaları yapılarak mağduriyetleri giderilmelidir.

-Doğu ve Güneydoğu illerinde öğretmen açığının giderilmesinin yolu bölge tazminatı verilerek sağlanmalıdır.

Norm Fazlası Olabilecek Öğretmenler ve Alan Değişikliği

-Norm fazlası öğretmenler okullarında idari, nöbet vb. görevler verilerek üç yıl boyunca değerlendirilmelidir. Başka okullara gönderilmemelidir.

-Branş değişikliği okullar açılmadan yapılmalı. Branş değişikliğinde her türlü kolaylık sağlanmalı ve il dışı seçeneği olmalıdır. Ücretsiz izinde olanlar da müracaat edebilmelidir.

-Branş değişikliğinde Anadolu liselerindeki boş normlarda duyuruya çıkarılmalıdır. Öğretmenlerinin Anadolu statüsünde olup olmadıklarına bakılmaksızın mezuniyet alanı ve yan alanları dikkate alınarak branş değişikliği imkanı verilmelidir.

-Ön lisans sonrası farklı alanda lisans tamamlayan sınıf öğretmenlerine branş değişikliği imkanı sunulmalıdır.

Okullar

-Açık lise kayıtları serbest bırakılmalıdır.

-Okullarda norm fazlası öğretmen sayısına göre sınıf mevcutları yeniden oluşturulmalıdır.

-Derslik ihtiyacının giderilmesi için alternatif çözümler üretilmelidir.

-Tüm okullara hizmet alımı için bütçe verilmelidir.

-66 -72 ay arası çocuğunu okula göndermek istemeyen veliden rapor istenmemelidir.

-Ders saatleri belirsizliğini koruyor. Sabah saat kaçta derse başlanacak? Ders saatleri, teneffüsler kaçar dakika olacak? Öğrenciler akşam kaçta okuldan ayrılacaklar? Bu konular açıklanmalıdır.

Okul Yöneticileri

-Okulu ortaokul olarak değişen sınıf öğretmeni idarecilerin mağduriyetleri giderilmelidir.

-İdareci olan sınıf öğretmenlerinden branş değiştirecek olanların idarecilikleri üzerinde kalacak şekilde bir düzenleme yapılmalıdır.

-Eğitim Kurumları Yönetici Atama Yönetmelik değişikliği çalışmaları eğitim hizmet kolunda yetkili olan sendikamız ile birlikte yapılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.