Öğretmenler Bu Sözlere ÇILDIRACAK!

Öğretmenler Bu Sözlere ÇILDIRACAK!

Şubat 2013'te En az 30 bin Öğretmen atamasını yapılmasını isteyen öğretmenler Bakan Dinçer ile atamalar konusunda bir saate yakın görüşme yapmıştı.

mebpersonelin haberine göre; Yapılan görüşmede yaşananları kısaca sizlere daha önce  aktarmıştık. 


 
  Şimdi ise  2013 Şubat öğretmen ataması isteyen öğretmenlerin grup sözcüsü ve Ömer Dinçer ile yapılan görüşmeden  bulunan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Orhan Altay'dan görüşmenin ayrıntılarını alıp siz değerli ziyaretçilerle yorumsuz bir şekilde paylaşıyoruz 
 
 
İşte Görüşmenin Ayrıntıları
 
 
Malum geçen hafta  ataması yapılmayan öğretmenler olarak Bakan Beyle görüştük. Biraz zor oldu ama sağolsun görüşme fırsatı bulduk.
 
Basının bizlere ilgisinden kaynaklı sanırım 10 kişilik ekibiyle birlikte 1 saate yakın bir  görüşme yaptık. Aslında bu  görüşme bir Milli Eğitim Bakanının öğretmene ve öğretmenlik mesleğine bakışının ironik bir şekil de dibe çöküşününgüzel bir kanıtıydı.
 
Görüşmenin ayrıntılarından bahsetmeden önce ikinci bir öğretmen atamasının bütün duyarlı kamuoyu tarafından gündeme getirilmesinin bir insani görev olduğunu düşünerek bütün duyarlı kamuoyunu öğretmenlerin mücadelesine destek vermeye çağırıyorum. Zira bu öğretmenlerin kadrolaşma meselesi değil aynı zaman da bir ülkenin çocuklarının geleceksizleştirme meselesidir. Okullar da tarla yetiştirici, hayvan yetiştiricisi, veteriner ,işletmeci öğretmenlik yaparken herkesin bu konuya duyarlı olması gerekiyor.
 
Gelelim Ömer Dinçer’le olan görüşmenin ayrıntılarına,
 
Ömer Bey görüşmeye ekibiyle gelmişti, muazzam bir mutluluk tablosu çizmekdi dertleri. Zira onlara göre okullar da öğretmen açığı yok, 40.000 atamayla bütün öğretmenlerin mutlu olduğunu ve sanki 88-87 puanlarla ataması yapılmayan öğretmenlerin olmadığını  ve ülke eğitiminin sorunsuz bir şekilde yürüdüğünü anlatmakdı dertleri.  Tabiiki de yıllardır uygulanan adaletsizlikden magdur olmuş öğretmenler olarak çizmeye çalıştıkları mutluluk tablosunun hiç de gerçekci olmadıklarını kendilerine söylemekten çekinmedik.
 
Bakan Bey  görüşmenin ilk dakikalarında tv ekranlarında söylediğine benzer açıklamalarda bulundu bizlere. Artık Şubatta atama olmayacağını ve öğretmen açığını ücretli öğretmenlik uygulamasıyla kapatacağını söyledi. Biz de tam da bu noktada kendisine ücretli öğretmenliği branşı öğretmen mebpersonel.com olmayan kişilerin yaptığını ÖN LİSANS mezunlarının bile öğretmenlik yaptığını ülkesini seven biri olarak bu durumdan rahatsız olup olmadığını sorduk. Kendisinin bize verdiği cevap muazzamdı.
 
“ OZAMAN SİZ GİDİN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK YAPIN BİZ DE HAYVAN YETİŞTİRİCİSİNİ ÖĞRETMEN YAPMAYALIM”
 
Peki sayın bakan siz ayda yarım gün sigortaya 700 liraya bakanlık yapar mısınız?
 
Görüşmenin dikkat çekici ve Bakan Bey’in atama meselesine ne kadar uzak olduğunu gösteren kısmı ise bakanın ataması yapılmayan öğretmenler için kullandığı şu sözlerdi;
 
“ EĞER SİZ ÖĞRETMENLİK YETERLİLİĞİNE SAHİP OLSAYDINIZ ZATEN O 40.000 KİŞİNİN İÇERİSİNDE OLURDUNUZ, KARŞIMDA DEĞİL”
 
 
Sayın Bakan eger KPSS yeterlilik ölcüyorsa 88 puanla evinde oturan öğretmenim 20 puanla atanan öğretmenimden çok daha fazla “yeterlidir.” Bunu da biraz mantıksal zeka alanını kullanabilen herkes görür ve anlar.
 
Görüşmenin öğretmenler açsından en trajikomik noktası ise Bakan Bey’in şu açıklamalarıydı;
 
(Yanında ki Adana milletvekiline dönerek) “ BEN ÖĞRETMEN OLMAK İSTEYENLERİ EMİNÖNÜ  CAMİSİNİN ÖNÜNDE BEKLEYEN GÜVERCİNLERE BENZETİYORUM  BEKLİYORLAR Kİ BİRİ ÖNLERİNE YEM ATSINLAR. ALLAHTAN ÇOCUKLARIM MEMUR OLMADILAR”
 
Bir Milli Eğitim Bakanı düşünün sevgili meslektaşlarım kendi öğretmenini bu şekilde aşağılasın, biliyorum düşünemiyorsun çünkü insanın hayal gücünü zorluyor.
 
Sayın Bakan haklısınızdır öğretmenler güvercin misali bekliyorlar ; ama bu öğretmenlerin değil yıllardır onların meslek hayatını gasp eden onların ailelerini, geleceklerini hatta doğmamış çocuklarını ellerinden alan siz politikacıların sucudur. Bir an önce ücretli öğretmenlik denen ortaçağ uygulamasına son verilmeli ve acil bir şekil de öğretmen ataması gerçekleştirilmelidir. Ve biz ŞUBATÇILAR grubu olarak. Bu atamanın olması gerektiğine inanıyoruz ve bu atama gerçekleşene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi tüm duyarlı eğitim camiasına duyuruyoruz.  Kısa bir süre içerisin de üye sayısı 40.000’i aşan 
 
ŞUBATÇILAR grubu olarak İstanbul – Eminönü  camisinin önünde diplomalarımızı yakma ve güvercin uçurma! 
 
Eylemi gerçekleştireceğiz. 
 
 
Tüm meslektaşlarımızı ve bütün duyarlı kamuouyunu eylemimize çağırıyoruz.
 
SAYGILARIMLA ORHAN ALTAY 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum