Proje Okullarında “Keyfi Atama” Tedirginliği

Proje Okullarında “Keyfi Atama” Tedirginliği

25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 37’nci maddesinin dokuzuncu fıkrası ile “proje okulları” kavramı ortaya çıkmıştır.

Proje Okullarında “Keyfi Atama” Tedirginliği - 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 37’nci maddesinin dokuzuncu fıkrası ile “proje okulları” kavramı ortaya çıkmıştır.

İlgili maddede; “(9) Yurt içi veya yurt dışında, yerli veya yabancı kurum ve kuruluşlarla veya başka ülkelerle işbirliği anlaşması çerçevesinde kurulan ve ulusal veya uluslararası proje yürüten okul ve kurumlar, Bakan onayı ile proje okulu olarak seçilen ve belirli eğitim reformu ve programları uygulanan okul ve kurumlar ile Bakan onayıyla doğrudan Bakanlık merkez teşkilatına bağlanan kurumlara yapılacak öğretmen atamaları ve yönetici görevlendirmeleri Bakan tarafından yapılır." denilerek bu okullara yapılacak öğretmen atamaları, yönetici görevlendirmelerinin Bakan tarafından yapılacağı belirtilmiştir.

            7 Ocak 2015 tarihinde ilan edilen listeyle 40 civarında proje okulu belirlenmiştir. Ülkenin en gözde ortaöğretim okullarının yer aldığı bu listeye daha sonra bazı ilaveler de yapılmıştır. İstanbul, Ankara ve Eskişehir'de bazı okullara bu madde kapsamında öğretmen ataması ve yönetici görevlendirmeleri yapılmış ancak bu süreç yanı sıra bazı hukukî sorunları da getirmiştir. Bakanlık bu hukukî sorunları çözmek adına bu okulların statüsünü ve bu okullara yapılacak atamaları düzenlemek adına bir mevzuat çalışması başlatmıştır. Halihazırda bu okullara ancak Bakan tarafından atama yapılıyor olması, yapılan atamaların huzursuzluklara sebebiyet vermesi çözüm bekleyen önemli bir problemdir.

            Tüm bu tartışmaların içerisinde proje okullar arasında yer alan Ankara Türkiye Voleybol Federasyonu Spor Lisesi müdürü İlhan Aslan'ın görevden alınması ve yerine atama yapılması diğer proje okulları çalışanları arasında tedirginliğe sebebiyet vermiştir. Tam da bu konuda bir mevzuat düzenlemesi beklenildiği bir zamanda yapılan bu atamanın sebebi kamuoyu tarafından da merak edilmektedir.

www.turkiyeegitim.com / özel haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.