2 memur konfederasyonu harekata destek, İkisi ise karşı çıktı

2 memur konfederasyonu harekata destek, İkisi ise karşı çıktı

Memur Sen ve Kamu sen, Barış Pınar'ı Harekatına destek verirken, KESK ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonunun en büyük sendikası Eğitim İş, harekata karşı çıktı

 

Harekât için bütün hazırlıkların tamamlandığını bir kez daha duyuran Milli Savunma Bakanlığı (MSB) , “TSK sınırlarımızda terör koridoru oluşturulmasına asla müsamaha göstermeyecektir. TSK vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına, 82 milyon vatandaşımızın huzur/güvenliğine yönelik tehdit/tehlike oluşturan tüm terör örgütlerine karşı asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı güçle ve ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla mücadeleye hazırdır.” açıklaması yaptı.

Barış Pınarı Harekatına Memur-Sen ve Kamu-Sen'den Tam Destek 

Memur-Sen ve Kamu-Sen genel merkezleri Barış Pınarı hareketi ile ilgili açıklama yaparak devletin ve askerin yanında olduklarını açıkladı .

Kamu-Sen Genel merkezi de bir açıklama yayınlayarak ; “ Türkiye Kamu-Sen Mehmetçiğin yanında “ mesajını paylaştı .

Memur-Sen Genel başkanı Ali YALÇIN ; Twitter hesabından yaptığı açıklamada ;

Terörü Bitirecek Harekatı Destekliyoruz 

“ ABD Başkanı Trump’ın, köksüz ve histerik bir söylemle Türkiye’yi ekonomi ile tehdit ederek harekatın sınırlarını çizme çabası ancak ve ancak hadsizlik olarak değerlendirilebilir. “dedi.

Ancak, 137 bin üyesi bulunan KESK ile 67 bin üyeli Birleşik Kamu İş'in en büyük sendikası olan Eğitim İş, Barış Pınarı Harekata karşı çıkan açıklamalar yaptılar. Hem KESK hem de Eğitim İş, açıklamalarını "Savaşa Hayır" hastagıyla paylaştılar.

KESK ve Birleşik Kamu İş sendikaları , Barış Pınarı hareketine “ Savaşa Hayır “ sloganı ile karşı çıkıyor .

KESK Eş genel başkanı Mehmet Bozgeyik , Twitter hesabından yaptığı açıklamada ;

Zenginler, muktedirler savaş ilan ettiğinde hep yoksullar olur bedel ödeyen," (Jean Paul Sartre)bu nedenle biz Emekçiler,yoksullar Savaşa bin kere hayır! Diyoruz  #SavaşaHayır

Sonuç olarak ; Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, Barış Pınarı Hareketinde devletin ve Mehmetçiğin yanında olduklarını ilan ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum