20 bin öğretmemizin atama süreçleri hızla tamamlanmalı

20 bin öğretmemizin atama süreçleri hızla tamamlanmalı

Geçen ay ataması gerçekleştirilen ancak henüz göreve başlatılmayan öğretmenler sendikamıza ziyarette bulunarak, Genel Sekreterimiz Latif Selvi ile görüştü. Genel Başkan Yardımcımız Ramazan Çakırcı’nın da hazır bulunduğu ziyarette, göreve başlatılmayı...

Geçen ay ataması gerçekleştirilen ancak henüz göreve başlatılmayan öğretmenler sendikamıza ziyarette bulunarak, Genel Sekreterimiz Latif Selvi ile görüştü. Genel Başkan Yardımcımız Ramazan Çakırcı’nın da hazır bulunduğu ziyarette, göreve başlatılmayı bekleyen öğretmenlerin sorunları ele alındı.



 

Latif Selvi, çözüme ilişkin harcadıkları çabaya ve Bakanlık nezdindeki girişimlerine dikkat çekerek, “Geçen ay gerçekleştirilen ek atama kapsamında atanan 20 bin öğretmenin ivedilikle göreve başlatılması ve atama takviminin yayımlanması talebiyle Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ile bir görüşme yaptık. Göreve başlatılmamanın uzun vadeli olumsuz sonuçlara yol açma ihtimali nedeniyle 20 bin öğretmenin atama sürecinin hızla tamamlanarak ivedilikle göreve başlatılmasının gerekli ve zorunlu olduğunu ifade ettik” dedi.

Göreve fiilen başlatılma tarihinin, adaylık süreçleri, kadroya geçirilme, mazeret durumu, yer değişikliği başvuru hakkı süresinin hesabı gibi konularda belirleyici bir etken olduğu göz önüne alındığında, öğretmenlerimizin göreve başlatılmalarında gecikilen her günün, ileride mağduriyete ve hak kaybına kapı aralayacağını kaydeden Selvi, “Bu nedenle, 20 bin öğretmemizin atama süreçleri hızla tamamlanmalı ve ivedilikle göreve başlatılmaları için atama takvimi yayımlanmalıdır” şeklinde konuştu.



 

18 Mart’ta ek atama kapsamında atanan 20 bin öğretmenin göreve başlatılmasına ilişkin süreç, KOVID-19 salgınıyla mücadele sürecinde uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle askıya alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum