2010 KPSS mağdurlarına yeni hak tanınacak mı?

2010 KPSS mağdurlarına yeni hak tanınacak mı?

FETÖ'nün kopya iddialarıyla gündeme gelen 2010 KPSS'de atanamayanlar tepkili... Sosyal medya üzerinden bir araya gelen mağdurlar kendilerine bir hak tanınmasını istiyor

ARİF BALKAN

FETÖ/PDY'nin 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruları elde etmesiyle eğitim Bilimleri Testi, Genel Yetenek ve Genel Kültür de dahil olmak üzere bazı testler iptal edildi. Sınavla ilgili dört ayrı dava hala devam ederken o yıl kamuya tam 86 bin memur atanmıştı. bugün gelinen noktada kopya çekip yerleşenlerin görevden alınmasının önü açılırken, 6 yıl önce kopyacılar yüzünden atanamayan binlerce kişi ise mağdur.

Sosyal medyadan bir araya gelen binlerce kişi, kopyacılar yüzünden standart sapmalarının değiştiğini, önceki yıllarda aynı netlerle çok daha yüksek puan alınabilirken o yıl daha düşük puanlar aldıklarını söylüyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a açık mektup ve dilekçe yollayarak taleplerini ileten mağdurlar, kopya çektiği için memuriyetten çıkarılanların yerine kendilerine de hak tanınmasını istiyor...

Hayallerimi çaldı

Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği'nden 2003'te mezun olan Elif Türker de 2010'da KPSS sınavına girmeye karar verdi. O dönemde 5 aylık hamile olan Türker, dershaneye giderek sınava hazırlanmaya başladı. Hamileliğini zor şartlar altında geçiren Türker, şunları anlattı: "Bileğimin hakkıyla 97 net yapmış, 85 puan almıştım. Memurluğuma kesin gözüyle bakarken, çok az bir puan farkıyla atanamadım. FETÖ sadece soruları çalmamış, çocuklarımın rızkını ve tüm hayallerimi de çalmıştı."

'Erken doğum yaptım'

Sibel Yanbakar ise sınava hazırlanırken hamileydi. Genel Kültür'de 93 net, Genel Yetenek'ten ise 96.25 net yaptı. 83.67 puan alan Yanbakar, "Beni üzen atanamamak değil. Emeğimin göz göre göre hırsızlar tarafından çalınması. Erken doğum yaptım. Çocuğum yüzde 94 engelli. Bu sınav benim de oğlumun da hayatını ellerimizden aldı" dedi.

'Babamın son arzusuydu'

KPSS'den sonra hayatı değişenlerden biri İrem Öztürk. Kasım 2009'da babasını kanserden kaybeden Öztürk, yoğun bakımda ölüm döşeğindeyken babasının isteğiyle KPSS'ye hazırlanarak memur olmak istedi. Babası bu isteğinin ardından vefat etti. Öztürk, 2010'da maddi zorluklarla boğuşurken KPSS'ye de hazırlandı. 84.8 puan aldı ama atanamadı. Öztürk, "0.1 puan ile sınırda kaldım. Hakkım yendiği için ve babamın son arzusunu yerine getiremediğim için üzgünüm" dedi. (Milliyet)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.