2016 Yılı Diyanet Umre Tur Fiyatları - 2016 Ramazan Umre Fiyatları

2016 Yılı Diyanet Umre Tur Fiyatları - 2016 Ramazan Umre Fiyatları

Ramazan Umresi 7 günlük, 12 günlük, 14 günlük, ve 20 günlük Huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir umre organizasyonu için Diyanet Umre Seçeneklerini ve Fiyatlarını inceleyebilirsiniz. 2016 Yılı Diyanet Umre Turları, Tarihleri, Fiyatları ve Tüm Ayrıntılar Belli

Bir çok Müslüman'ın hayali olan kutsal toprakların ziyareti için Ramazan umresi 2016 yılı işlemleri ve bilgileri açıklandı. Bir zamana bağlı kalınmadan yapılan bu ziyaret için hazırlığına başlamadan önce Ramazan umresi fiyatlari 2016 yılında ne kadar oldu vatandaşlar tarafından merak ediliyor ve buna göre hazırlık yapıp bütçelerini ayarlıyorlar. Evrakları, kalınacak otelleri, kalış süreleri, giyecek ve yiyecek gib hazırlık gerektiren ziyaret için Ramazan umresi Diyanet bilgileri oldukça önemli. Bu konularla tek tek uğraşmak istemeyen vatandaşlar genellikle tüm ihtiyaçlarını karşılayacak turları tercih ederken kimisi de hac ve umreyi aynı anda yapmayı tercih ediyor. Hacı adaylarına yapılan turlar gibi umre turlarında da bilgilendirme, uğurlama, karşılama, yurt içi ve yurt dışı gidişat, sağlık hizmetleri, eğitim seminerleri ve Mekke ve Medine’de yardımcı olan görevli imkanı da sağlıyor. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda özel tur paketleri hazırlayan Diyanet gidiş ve dönüşleri, kalınacak süreyi de belirliyor. Ücretlerini olabildiğince asgari düzeyde tutan Diyanet uçuşları özel hava yolu şirketleri, Türk Hava Yolları, Suudi Arabistan Hava Yolları ile sağlanacağını ve uçak programı ve otel rezervasyonlarının zorunlu kılması halinde, Mekke ve Medine’deki ikamet süreleri değişebileceğini belirtmiştir. Her bütçeyi göz önünde bulundurarak hazırlanılan umre fiyatları arasında en çok ekonomik olanı tercih ediliyor. Fiyat aralıkları değişen umre paketlerinde farklı hizmetler bulunuyor. Umre hakkında merak edilen detaylar Ajanshaber.com'da.

RAMAZAN UMRESİ 2016 YILINDA YOĞUN TALEP GÖRÜYOR

Ramazan umresi 2016 yılında hacca gidemeyenler ve kutsal toprakları görmek isteyenler içindir. Bunun için ilk olarak banka kodu ile birlikte Türkiye Diyanet Vakfı Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğü'nün anlaşmalı olduğu bankalara gerekli ücreti yatırmalıdır. Umre kayıtları 2016 yılı için online olarak "www.diyanet.gov.tr/" resmi web sayfasına girerek "Umre Bilgi Giriş Programı"ile ilgili bilgi alınabiliyor. Online hizmetleri kullanmak istemeyenler ise İl veya İlçe Müftülüğü’ne giderek organizasyonlar ve gereken işlemler hakkında bilgi alabilecekler. Başvuru ücreti yatırılabilecek bankalar ise Ziraat Bankası,Türkiye Finans Katılım, Albaraka Türk, Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk, Halk Bank, Akbank olarak açıklandı. Umre kayıtları ne zaman sorusu için ise Aralık ayının 13'ü olarak bilgi verilmişti. Müracat işlemi gerçekleştikten sonra müftülüklere gidilerek "2015-2016 Yılı Umre Kayıt Formu"'nun da alınması gerekiyor. Katılınacak olan tur için gerekli belgeler ise kayıt müracat formu, en az bir yıl geçerliliği olan pasaport, 45 yaşından küçük olan ve eşi ile umreye gidecekler için evlilik cüzdanı, aşı kartı, bazı yaş grupları için ise refaket belgesi gerekmektedir.

RAMAZAN UMRESİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

 

UMRESİ FİYATLARI NE KADAR?
 

Ramazan umresi fiyatları 2016 yılında ise seçilen bütçe ve konaklama türlerine göre değişiyor. Eğer kadınlar on sekiz yaşından küçük ve birinci dereceden yakın olan bir erkek akrabası ile gidecek ise bunun için noterden muvafakatname ve taahhütname gerekiyor, çünkü bu belge olmadan Suudi Arabistan Konsolosluğundan vize alınamıyor. Bu şekilde gidecek olanların bir başka dikkat etmesi gereken konu ise umre ücretlerini kayıt yaptıracakları il veya ilçe müftülükleri ile görüştükten sonra yapmalarıdır çünkü vizelerde çıkacak herhangi bir problemden sonra umreye gidilemeyebilir bu şekilde olduğu takdirde kayıt ücreti de yanar. Aşı için ise banka dekontu ile birlikte il sağlık müdürlüklerinin belirledii sağlık kuruluşlarında 'Menenjit' aşısı yaptırıp aşı kartlarını almaları gerekmektedir. Ramazan umresi fiyatları 4 yıldızlı oteller 12-14 gün, 3 yıldızlı otellerde normal konaklama 14- 20 gün, isteğe bağlı olarak yemekli veya yemeksiz ya da kişi sayısına göre değişiklik göstermektedir. Bazı oteller Mekke'de hareme yürüme mesafesindedir ve fiyatlar buna göre belirlenmektedir. Bunların dışında bir de ekonomik olarak konaklama türü vardır, bu konaklama türünde ulaşımlar genellikle servislerle sağlanır.

RAMAZAN UMRESİ DİYANET İŞLERİ BİLGİLERİ

a) Eğitim ve İrşat Hizmetleri
Umre ibadetini manevi bir yenilenme fırsatı haline getirebilmek, yolcularımızın ibadetlerini usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirebilmelerini temin edebilmek için umre yolcularımıza,yolculuk öncesinde ve yolculuk esnasında
eğitim, bilgilendirme ve irşat seminerleri verilmektedir.

b) Havaalanları ile ilgili hizmetler
Umre yolcularımıza yardımcı olmak üzere ve onlara en güzel hizmeti sunabilmek amacıyla gerek yurt içinde gerekse yurt dışında havaalanlarında gerekli tedbirler alınmaktadır. Yolcularımız mümkün olduğunca kendilerine en yakın havaalanlarından kutsal topraklara uğurlanmaktadır. Yeterli sayıya ulaşılamadığı durumlarda uçulacak havaalanına intikal karayolu veya havayolu ile Başkanlığımız tarafından sağlanmaktadır. İstisnai bazı durumlarda gidiş ve dönüşlerde uçakların iniş iznine bağlı olarak yapılan planlamalarda takdim tehir olabilmektedir.

c) Sağlık ve Yemek Hizmetleri
İbadet sağlıklı insanların eda edebilecekleri bir görevdir. Umre yolcularımızın ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirebilmeleri için sağlık ekiplerimiz Mekke ve Medine’de hizmet vermektedir. Yolcularımıza imkânlar ölçüsünde en kaliteli sağlık hizmetini takdim etmeyi amaçlamaktayız. Hastane gerektiren durumlarda ise tercümanlarımız aracılığı ile mahalli hastanelerden yararlanılmaktadır. Ayrıca yolcularımızın ibadete daha fazla zaman ayırabilmeleri için otellerinde sabah ve akşam olmak üzere iki öğün yemek hizmeti verilmektedir. Her umre yolcusuna 5 litre zemzem verilmektedir.

d) Servis, Gezi ve İntikal Hizmetleri
Mekke ve Medine’de ziyaret yerlerine gezi organizasyonu ve Mekke-Medine arasındaki intikal Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilmektedir.

e) Umre Yolcularına Verilecek Malzemeler
Umre yolcularımıza yolculuk öncesi aşağıda sayılan eser ve malzemeler verilecektir.

1- Kur’an-ı Kerim
2- El çantası
3- Kutsal toprakları tanıtıcı “Hicaz
Albümü”
4- “Hz. Peygamber’in İzinde”
isimli Peygamber (sas) Efendimizin
hayatını anlatan kitap
5- “Umre Rehberi” isimli kitap
6- Umre tavaf ve sa’y dualarını
içeren dua kitabı
7- Umre duaları kitabı
8- Umre ibadetini tanıtıcı cd
9- Seccade
10-Tesbih
11-İpli sırt çantası

RAMAZAN UMRESİ KONAKLAMA TÜRLERİ AÇIKLADI

OTEL 2 KONAKLAMA TÜRÜ (10 Günlük)

Zaman yönünden biraz daha müsait olup; eş, yakın akraba ve arkadaş gruplarıyla birlikte tercih edilebilecek bir tur sistemidir. Medine ve Mekke’de (5+5 gün veya gece) olmak üzere toplam 10 gün olarak planlanmıştır. Bu Konaklama Türü’nü tercih edenler, Mekke’de; “Ecyad Mekarim”, Medine’de; “Holiday Villa” otellerinde kalacaklardır. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği “açık büfe” olarak verilecektir. Bu konaklama türündeki oteller Mekke ve Medine’de merkeziyede olup, hareme yürüme mesafesindedir. Her turda Mekke ve Medine’deki kontenjan sınırlı olduğundan, fazla müracaat  bir sonraki tura alınacaktır. Gidişler; İstanbul-Medine / Cidde, dönüşler; Cidde / Medine-İstanbul şeklinde planlanacaktır.
6-İstanbul dışından katılan umre yolcularımızın ilgili havaalanına ulaşımı ve evlerine dönüşleri, Başkanlığımızca havayolu ile, mümkün olmaması halinde ise karayolu ile sağlanacaktır. Ramazan umresi konaklama türleri arasında oteller çok tercih ediliyor.

OTEL 3 KONAKLAMA TÜRÜ (12 Günlük)

Medine ve Mekke’de (6+6 gün veya gece) olmak üzere toplam 12 gün olarak planlanmıştır. Bu konaklama türündeki kayıtlar 2 ve 3 kişilik odalara yapılacaktır. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği açık büfe olarak verilecektir. Oteller Mekke ve Medine’de merkeziyede olup, hareme yürüme mesafesindedir. Her turda Mekke ve Medine’deki kontenjan sınırlı olduğundan, kontenjan fazlası müracaatlar bir sonraki tura alınacaktır. Uçuşları; kafile oluşması halinde, bulundukları yere
en yakın olan ve Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulunca belirlenen havaalanlarından, bunun mümkün olmaması halinde ise ulaşımları karayoluyla sağlanmak kaydı ile Ankara veya İstanbul havaalanlarından yapılacaktır.

OTEL 4 KONAKLAMA TÜRÜ (14 Günlük)

Medine ve Mekke’de (7+7 gün veya gece) olmak üzere toplam 14 gün olarak planlanmıştır. Bu konaklama türündeki kayıtlar 2 ve 3 kişilik odalara yapılacaktır. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği açık büfe olarak verilecektir. Oteller Mekke ve Medine’de merkeziyede olup, hareme yürüme mesafesindedir. Her turda Mekke ve Medine’deki kontenjan sınırlı olduğundan, kontenjan fazlası müracaatlar bir sonraki tura alınacaktır. Uçuşları; kafile oluşması halinde, bulundukları yere
en yakın olan ve Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulunca belirlenen havaalanlarından, bunun mümkün olmaması halinde ise ulaşımları karayoluyla sağlanmak kaydı ile Ankara veya İstanbul havaalanlarından yapılacaktır.

NORMAL KONAKLAMA TÜRÜ (14 Günlük)

Medine ve Mekke’de (7+7 gün veya gece) olmak üzere toplam 14 gün olarak planlanmıştır. Bu kategorideki kayıtlar 2 ve 3 kişilik odalara yapılacaktır. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği Türk aşçılar tarafından hazırlanacak ve Tabldot
şeklinde ikram edilecektir. Bu konaklama türündeki oteller Mekke ve Medine’de merkeziyede olup, hareme yürüme
mesafesindedir. Her turda Mekke ve Medine’deki kontenjan sınırlı olduğundan, kontenjan fazlası müracaatlar bir sonraki tura alınacaktır. Bu konaklama türünü tercih edenlerin uçuşları; kafile oluşması halinde, bulundukları yere en yakın olan ve Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulunca belirlenen havaalanlarından, bunun mümkün olmaması halinde ise ulaşımları karayoluyla sağlanmak kaydı ile Ankara veya İstanbul havaalanlarından yapılacaktır.

NORMAL KONAKLAMA TÜRÜ (20 Günlük)

Medine ve Mekke’de (13+7 gün veya gece) olmak üzere toplam 20 gün olarak planlanmıştır. Bu kategorideki kayıtlar 2 ve 3 kişilik odalara yapılacaktır. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği Türk aşçılar tarafından hazırlanacak ve tabldot
şeklinde ikram edilecektir. Bu konaklama türündeki oteller Mekke ve Medine’de merkeziyede olup, hareme yürüme
mesafesindedir. Her turda Mekke ve Medine’deki kontenjan sınırlı olduğundan, kontenjan fazlası müracaatlar bir sonraki tura alınacaktır. Bu konaklama türünü tercih edenlerin uçuşları; kafile oluşması halinde, bulundukları yere en yakın olan
ve Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulunca belirlenen havaalanlarından, bunun mümkün olmaması halinde ise ulaşımları karayoluyla sağlanmak kaydı ile Ankara veya İstanbul havaalanlarından yapılacaktır.

EKONOMİK KONAKLAMA TÜRÜ (14 Günlük)

Medine ve Mekke’de (9+5 gün veya gece) olmak üzere toplam 14 gün olarak planlanmıştır. Bu konaklama türündeki kayıtlar genelde 2 ve 3 kişilik odalara yapılacaktır. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği Türk aşçılar tarafından hazırlanacak ve tabldot şeklinde ikram edilecektir. Bu konaklama türündeki oteller için Mekke’de; Harem’e ulaşım servis ile sağlanacak, Medine’de ise; Merkeziye’de olup, hareme yürüme mesafesindedir. Bu konaklama türünü tercih edenlerin uçuşları; kafile oluşması halinde, bulundukları yere en yakın olan ve Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulunca belirlenen havaalanlarından, bunun mümkün olmaması halinde ise ulaşımları karayoluyla sağlanmak kaydı ile Ankara veya İstanbul havaalanlarından yapılacaktır. Umre fiyatları arasından en uygun olanı ekonomik kategorisi olduğu için en çok bunlar tercih ediliyor.

EKONOMİK KONAKLAMA TÜRÜ (24 Günlük)

Medine ve Mekke’de (18-19 gün veya gece Mekke, 5 -6 gün veya gece Medine ) olmak üzere toplam 24 gün olarak planlanmıştır. Bu konaklama türündeki kayıtlar genelde 2 ve 3 kişilik odalara yapılacaktır. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği Türk aşçılar tarafından hazırlanacak ve tabldot şeklinde ikram edilecektir. Oteller için Mekke’de; Harem’e ulaşım servis ile sağlanacak. Medine’de ise; Merkeziye’de olup, hareme yürüme mesafesindedir. Bu konaklama türünü tercih edenlerin uçuşları; kafile oluşması halinde, bulundukları yere en yakın olan ve Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulunca belirlenen havaalanlarından, bunun mümkün olmaması halinde ise ulaşımları karayoluyla sağlanmak kaydı ile Ankara
veya İstanbul havaalanlarından yapılacaktır. 24 Günlük ekonomik konaklama da umre fiyatları arasında en çok tercih edilenlerden.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.