2020-2021 Türkiye Üniversiteleri genel sıralaması açıklandı

2020-2021 Türkiye Üniversiteleri genel sıralaması açıklandı

University Ranking by Academic Performance (URAP) tarafından 2020-2021 Türkiye Üniversiteleri genel sıralaması açıklandı. Değerlendirme ölçütlerine en iyi üniversiteler belli oldu.

University Ranking by Academic Performance (URAP) tarafından 2020-2021 Türkiye Üniversiteleri genel sıralaması açıklandı. Değerlendirme ölçütlerine en iyi üniversiteler belli oldu.

Bilindiği gibi, 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından her yıl devlet ve vakıf üniversitelerimiz beş başlık üzerinden yapılan bir değerlendirme suretiyle sıralanmaktadır.

Bu başlıklar şu şekildedir;

MAKALE SAYISI (SCI, SSCI ve AHCI taramalarına giren ve etkinlik çarpanı bakımından ilk %75'lik dilimde yer alan dergilerde basılan makale sayısı. Q4 niteliğindeki yayımlar değerlendirmeye alınmamaktadır.)

ATIF SAYISI (Son beş yıldaki toplam atıf sayısı)

TOPLAM BİLİMSEL DOKÜMAN SAYISI (Son beş yıldaki yapılan toplam yayın, tebliğ vb. sayısı)

DOKTORA SAYISI (Doktora öğrenci sayısı, Doktora öğrenci sayısı / aynı dönemdeki toplam öğrenci sayısı)

ÖĞRETİM ÜYESİ BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI (2019-2020 Öğretim Yılı toplam öğrenci sayısı / 2019-2019 yılı Öğretim Üyesi Sayısı)

Bu başlıklarda değerlendirmeye esas alınan göstergelerin hepsi eşit ağırlık yüzdelerine sahip olarak dikkate alınmaktadır.

RAPOR İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.