24 Kasım'da ek gösterge müjdesi bekliyoruz

24 Kasım'da ek gösterge müjdesi bekliyoruz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge için adım atılması çağrısında bulunarak, “Kamu görevlilerinin 3600 ek gösterge beklentileri karşılanmalı, 24 Kasım’da müjde verilmelidir.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge için adım atılması çağrısında bulunarak, “Kamu görevlilerinin 3600 ek gösterge beklentileri karşılanmalı, 24 Kasım’da müjde verilmelidir. Öğretmenlik meslek kanunu taslağı da bir an önce öneriye açılmalı ve 24 Kasım milat kabul edilerek hayata geçirilmelidir” dedi.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube divan toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bir eğitim sisteminin uzun vadede verimli olabilmesinin, bütünü oluşturan parçaların birbiriyle uyumuna bağlı olduğunu kaydeden Yalçın, “Eğitim sisteminin inşası, eğitime ilişkin ezberlerin gözden geçirilmesi ve mevcut paradigmanın sorgulanmasını kaçınılmaz kılmaktadır. Aksi takdirde müfredat, öğretmen, öğrenci ve okul üzerinden yürütülen bütün tartışmalar yüzeysel kalacaktır. Bu bağlamda yapılması gereken, insan odaklı bir ekol inşa etmektir. Daha sonra bunu referans alan eğitim politikaları, öğretim programları, eğitim kurumları oluşturulup eğitimci kadrolar yetiştirilebilir. Bu, uzun soluklu, sabır ve azim gerektiren bir süreçtir. Ama bu süreçte adım atılması gereken alanlar, çözüme kavuşturulması gereken pek çok sorun bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Sorunlara çözüm bulmadan eğitimde başarıyı yakalamak mümkün değil

Eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm bulmadan eğitimde yol almanın, başarıyı yakalamanın mümkün görünmediğini ifade eden Yalçın, sözleşmeli öğretmenlik, atamaların hâlâ mülakatla yapılması, erkek kamu görevlilerine dayatılan darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliğinin varlığı, kariyer basamaklarına ilişkin belirsizlik, ek ders esaslarındaki adaletsizlikler, atama ve yer değiştirme süreçlerindeki istikrarsızlık, yönetici görevlendirme süreçlerinde mahkeme kararlarının doğurduğu sıkıntılar, vadedilen 3600 ek gösterge konusunda halen adım atılmamış olması, eğitimcilerin sık sık şiddete maruz kalması, okullara bütçe gibi sorunların ivedilikle çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

3600 ek gösterge konusunda verilen sözün gereği Öğretmenler Günü’nde müjde verilerek yerine getirilmelidir

Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi başta olmak üzere, seçim sürecinde kamu görevlilerine verilen vaatlerin daha fazla zaman geçirilmeden yerine getirilmesi çağrısında bulunan Ali Yalçın, “Meslek grupları bazlı değil, memnuniyet katsayısını artıracak, tüm kamu görevlileri için beklentiyi karşılayacak bir çalışma bekliyoruz. Öğretmenler, din görevlileri, polisler ve bazı yönetim kadrolarına yönelik 3600 ek gösterge konusunda çalışmalar hızlandırılmalı, kapsam daha fazla kamu görevlisini mutlu edecek şekilde genişletilmelidir. Bu konuda bir an önce adım atılmalı, müjde 24 Kasım’da verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlik meslek kanunu taslağı öneriye sunulmalıdır

Öğretmenlerin görev yaptıkları okullarda ve eğitime ilişkin genel politikaların geliştirilmesinde karar alma süreçlerine aktif şekilde dâhil olabilmeleri ve böylece eğitim sisteminin asli öznesi olarak hak ettikleri yere gelebilmeleri için mevcut katılım mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Sosyal maliyeti düşük, kabul katsayısı yüksek düzenlemeler, katkıya açık yaklaşımla olur. Tepkiler değil, teklifler konuşulsun isteniyorsa tam zamanı. Öğretmenlik meslek kanunu taslağı tartışmaya açılmalıdır. Sendika olarak talebimiz, öğretmenin, emeklerinin değerli görülmesi noktasında kaygı taşımaktan kurtarılması, eğitim kalitesini belirlemedeki kilit rolün kendisinde olduğu gerçeği ve bilinciyle mesleğini icra etmesidir. Öğretmenlik, mesleğin toplumsal algısını ve hukuki altyapısını güçlendirecek, mesleki özerkliğini tesis edecek, okulun yönetimi başta olmak üzere karar alma mekanizmalarında etkin rol almasını sağlayacak bir meslek kanununa sahip olmalıdır. Bu konuda paydaşların görüş ve önerileri dikkate alınmalıdır” diye konuştu.

Sendikamıza kazandıran ve heyecanı yenileyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum

Şube genel kurullarına da değinen Yalçın, aday olarak sorumluluk almak isteyen her teşkilat mensubunun seçim sürecine katkıda bulunduğunu dile getiren Yalçın, şöyle konuştu: “Nezaket içinde rekabet etmiş olan her arkadaşımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımız sendikamıza kazandırmış ve heyecanı yenilemişlerdir. Yeni seçilen, göreve devam eden ve görevi devreden her arkadaşımız bizim için kıymetlidir.”

Yavuz: Üyelerimiz için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz ise, her zamankinden daha büyük bir şevk ve inançla üyeleri için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Marmara Üniversitesi Rektörü Özvar’a ziyaret

Genel Başkan Ali Yalçın, olağan genel kurulunu yapan İstanbul 9 No’lu Şube’nin yeni başkanı Bilal Bozkurt ve yönetimiyle birlikte, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar’ı ziyaret etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum