25-26 Kasım Okullar Tatil mi? Hangi Sınıflara Tatil?

25-26 Kasım Okullar Tatil mi? Hangi Sınıflara Tatil?

25-26 Kasım Okullar Tatil mi ? Hangi Sınıflara Tatil? TEOG Sınavı Zamanı TEOG sınavları sebebiyle yine tatil geliyor. 25 26 Kasım 2015 okullar tatil mi kaçıncı sınıflara okul yok işte MEB açıklaması son bilgi.

25-26 Kasım Okullar Tatil mi ? Hangi Sınıflara Tatil? TEOG Sınavı Zamanı TEOG sınavları sebebiyle yine tatil geliyor. 25 26 Kasım 2015 okullar tatil mi kaçıncı sınıflara okul yok işte MEB açıklaması son bilgi haberimizde...

 

25-26 Kasım 2015 Tarihleri 8. Sınıf Öğrencileri Hariç Bütün Ortaokul ve İlkokul Öğrencilerine Tatil Edildi. 25 Kasım 2015 ve 26 Kasım 2015 tarihlerinde 8. sınıflara yönelik merkezi ortak sınavlar yapılacağından dolayı bütün ortaokullar ve ilkokul-ortaokul olarak hizmet veren okullar tatil edilecek. Bu tarihlerde sadece 8. sınıf öğrencileri ortak sınavlara girecekler. Diğer sınıflar için okullar tatil olacak. Bu yıl tatil yapmaya alışan öğrenciler için böylelikle 4 günlük bir tatil daha çıkmış oldu.

TEOG BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?
 
* 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacaklardır.
* e-Okul Sistemine kayıtlı 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacaklardır.
*. 8’inci sınıf öğrencileri 2016 yılı PYBS’ye ayrıca girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuruları, 2016 yılı PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır.
*Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.
*Yurt dışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler; bu kılavuzda yer alan “EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır.
*Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesine göre ortak sınavlara girebileceklerdir. Öğrenciler/veliler, birinci dönem sınavları için 06 Kasım 2015, ikinci dönem sınavları için 11 Mart 2016 tarihine kadar Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Emniyet Mahallesi Milas Sokak No:21 Teknikokullar 06500ANKARA-TÜRKİYE adresine APS veya dengi posta yoluyla aşağıdaki belgeleri göndereceklerdir.

teog.jpeg

TEOG SINAVLARI İÇİN GİRİŞ YERLERİ
 
*Olağanüstü hâller ve özel durumlar dışında 8’inci sınıfta öğrenim gören her öğrenci kendi okulunda sınava girecektir.
*Öğrencinin sınava gireceği sınıf/salon ve sıra bilgisi e-Okul ve Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden yayımlanacaktır. Okul yöneticileri e-Okul Sisteminden, öğrenci velisi ise Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencinin hangi sınıf/salon ve sırada sınava gireceğini
görebilecektir.
*Yurtdışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrencilerden ortak  sınavlara katılacak öğrenciler sınav giriş yeri bilgilerini bağlı bulundukları ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği veya Konsolosluk aracılığı ile öğrenebileceklerdir.
 
 
TEOG'DA HANGİ DERSLER OLACAK?
 
Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ve T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük derslerin öğretim programlarında yer alan kazanımları öğrencilerin elde etme seviyesinin ölçülmesi amacıyla çoktan seçmeli soruların yer alacağı ortak
sınavlar uygulanacaktır. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.