28-29 Ekim'de Öğretmenlere Ek Ders Ödenecek mi?

28-29 Ekim'de Öğretmenlere Ek Ders Ödenecek mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatili ,28 Ekim Pazartesi günü öğle 13:00'da başlar 29 Ekim 2018 Salı akşamına kadar devam eder.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatili ,28 Ekim Pazartesi  günü öğle 13:00'da başlar 29 Ekim 2018 Salı akşamına kadar devam eder.

29 Ekim Salı mesai yapılmayacak. Okullarda öğretmenler Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerine katılacaklar.

28 ve 29 Ekim 'de öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek mi?

28 Ekim yarım gündür. 

Öğretmenler için 28 Ekim günü sabahtan olan DYK'lar için ek ders ödemesi yapılacak. 29 Ekim 2018 Pazartesi günü normal ek ders ücretleri ödenecek. Fakat DYK, egzersiz ve nöbet ücretleri ödenmeyecek.

Milli bayramlarla ilgili ek ders yönetmeliğindeki ilgili madde şöyle:

MADDE 16- b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

Yukarıdaki maddeye göre milli bayramlarda öğretmenlere ek ders ödenecek. Bu yüzden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilinde öğretmenlerin ek dersinde herhangi bir kesinti olmayacak.

28 - 29 Ekim DYK kurslarının ek dersi ödenecek mi?

DYK kurslarının da fiilen yapılma şartı olduğu için 28 Ekim 2018 Pazar günü 13.00'dan sonrası ve   29 Ekim 2018 Pazartesi tarihlerinde olan Destekleme ve Yetiştirme Kursları  için ek ders ödemesinin yapılamayacağını değerlendirmekteyiz.

Kurs onaylarını alırken, kılavuzda belirtildiği üzere 29 Ekim,1 Ocak gibi resmi tatillere kurs planlaması yapılmaması gerekmektedir. 

Bu mandalı taktıktan sonra evine kimse giremiyor!

Bu mandalı taktıktan sonra evine kimse giremiyor!

Dünyanın en sağlıksız yiyecekleri listelendi: Listedekileri her gün tüke

Dünyanın en sağlıksız yiyecekleri listelendi: Listedekileri her gün tüke

Hangi ülkede kaç Türk yaşıyor?

Hangi ülkede kaç Türk yaşıyor?

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum