İsmail Koncuk, taşeronda sert konuştu 'Milleti aldatmayın'

İsmail Koncuk, taşeronda sert konuştu 'Milleti aldatmayın'

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde taşeron işçilerin kadroya alınması ve kadroya alınan işçilerin maaş durumları yeniden gündeme geldi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmayla taşeron işçilerin sıkıntıların yeniden gündeme getirdi. İsmail Koncuk kadroya alınan taşeron işçilerin maaş zammını eleştirirken tamamına da kadro verilmediğini öne sürdü.

“2 MİLYON TAŞERON VAR”

Konuşmasında hükümetin ‘1 milyon taşerona kadro vereceğiz.' sözüne atıfta bulunan Koncuk böyle bir sayının olmadığını, sadece bir kısmına kadro verildiğini, hükümetin iktidar gelmeden önce taşeron sayısının 20 bin olduğunu, bu sayının 2002 yılından bu yana özel sektör çalışanları da dahil 2 milyona çıktığını söyledi.

Adana Milletvekili Koncuk hükümetin taşeron sayısını 2 milyona çıkarmasının sebebini ‘beceriksiz devlet yönetimi anlayışı’ olduğunu belirterek Taşeron sisteminin bir sömürü sistemi olduğunu hükümetin de Yıllarca bunu yaptığını  'Kadro verdik.' dediğini ama vermediğini dile getirdi.

Koncuk konuşmasına şöyle devam etti:

“MİLLETİ ALDATMAYIN”

 "KİT’lerde problem var. İnsanları aldatıyorsunuz. Hastanelerde çalışan bir sürü taşeron vardı, sadece bir kısmını kadroya aldınız, yüzde 70 kotası koydunuz, yüzde 30’u bugün işsiz kaldı. Bugün yirmi yıldır taşeron olarak çalışan bir vatandaş yanıma geldi, yirmi yıldır, Ankara Numune Hastanesinde; tazminatı bile ödenmemiş ya, dava açmış. Allah’tan korkun ya, bu sizin devriiktidarınızda oluyor. Adam yirmi yıldır çalışacak, işten atacaksınız, tazminatını da ödemeyeceksiniz ve adam dava açarak bu hakkını elde etmeye çalışacak. Bu devlet yönetmek midir? Bu adil olmak mıdır? Onun için, bu taşeron konusunda milleti aldatmayın." şeklinde açıklamalar yaptı.

“BU NASIL HESAPTIR”

İsmail Koncuk, TBMM’deki konuşmasında taşeron işçilerin tamamının kadroya alınmadığını bu sözlerle değindikten sonra kadroya geçirilen taşeron işçilerin maaş zamları konusuna da şunları söyledi:

"O kadroya geçirdiğinizi söylediğiniz taşeronlara 2020 yılı sonuna kadar sadece 4+4 zam yaptınız, sabit zam yani enflasyon yüzde 50’de olsa, taşerondan kadroya geçenin zammı yüzde 4 olacak. Böyle bir anlayış olabilir mi? Bu nasıl bir hesaptır, bunu birileri izah etsin, 'Sebebi şu.' desin. Yani enflasyon yüzde 50, taşerona yapılan zam yüzde 4. Bu hesap nasıl bir hesaptır, bunun millete izah edilmesi lazım."

Milli Gazete

Bu mandalı taktıktan sonra evine kimse giremiyor!

Bu mandalı taktıktan sonra evine kimse giremiyor!

Dünyanın en sağlıksız yiyecekleri listelendi: Listedekileri her gün tüke

Dünyanın en sağlıksız yiyecekleri listelendi: Listedekileri her gün tüke

Hangi ülkede kaç Türk yaşıyor?

Hangi ülkede kaç Türk yaşıyor?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.