3 Gün Önce Tam, 3 Gün Sonra Yarım Puan!

3 Gün Önce Tam, 3 Gün Sonra Yarım Puan!

Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen İlk Defa ve Yeniden Müdür Görevlendirilmesi sözlü sınavında yaşanan olay “Bu kadarına da pes doğrusu” dedirtti.

Kocaeli Valiliği tarafından gerçekleştirilen “İlk Defa ve Yeniden Müdür Görevlendirilmesi”  uygulamaları ülke genelinde çok kez gündeme geldi ve yapılan haksız uygulamalarla en büyük kıyımların yaşandığı, başarılı okul müdürlerinin görevlerine son verildiği mahkeme kararlarıyla sürekli gündemde kaldı. Son verilen mahkeme kararı ise çok daha büyük bir haksızlığı ortaya çıkardı.

3 GÜN ÖNCE TAM PUAN, 3 GÜN SONRA YARIM PUAN (!)
Milangaz Hacer Demirören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilişim teknolojisi öğretmeni Yusuf ŞANLI 2014 yılında gerçekleştirilen sözlü sınavını İdare Mahkemesi’ne taşır ve uzun bir süre sonra davayı kazanır, mülakat yenilenecektir. Aradan 1 yıl geçmiştir. Kocaeli Valiliği’nin 2015 yılında yılında gerçekleştireceği İlk Defa ve Yeniden Müdür Görevlendirilmesi sözlü sınavı ile aynı günlere denk gelmiştir. Aynı komisyon tarafından dava ile kazanılan sözlü sınavı 21 Temmuz 2015, Yusuf ŞANLI’nın yeniden başvuru yaptığı 2015 yılı için sözlü sınav ise 24 Temmuz 2015 tarihinde yapılacaktır. Her iki komisyonda da yer alan İzmit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Arslan tarafından 3 gün önce yapılan komisyonda gözleme dayalı kriterlere tam puan olan 10 puan verirken, 3 gün sonraki sınavda 4-5 puan arasında vermek kaydıyla müdür adayı Yusuf ŞANLI’nın 70 puan altında kalmasını ve 68,60  puanla “BAŞARISIZ” sayılmasını sağlamıştır.

GENEL KÜLTÜR  SORUSU DA HATALI
Müdür adayı Yusuf ŞANLI’ya sorulan genel  kültür sorusunun da bariz bir şekilde hatalı olduğuna dikkat çekilen Kocaeli 1. İdare Mahkemesi kararında “hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 Sayılı Kanunun 27. Maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına” karar verildi.

İŞTE KOCAELİ 1. İDARE MAHKEMESİ’NİN KARARI…

yusufsonkarar1.gifyusufsonkarar2.gifyusufsonkarar3.gifkaynak: belirtiyorum.com

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.