300 çocuk Külliye'de ağırlandı

300 çocuk Külliye'de ağırlandı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 25 ülkeden 300 çocuk ağırlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla birlikte Külliye bahçesine “Medeniyet çınarı” dikip suladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 38. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için Türkiye'ye gelen 25 ülkeden 300'ü aşkın çocuğu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Türk ve yabancı çocuklarla birlikte Külliye bahçesine "Medeniyet çınarı" adı verilen çınar ağacı dikti. Erdoğan, daha sonra Nil, Dicle, Mississippi, Fuji, Ganj ve Tuna nehirlerinden getirilen can suyuyla ağacı suladı. Çocuklara, pamuk şeker, şeker ikram edildi. Arkadaşları adına konuşan Azeri çocuklar, dünyada savaş, yoksulluk, açlık nedeniyle acı çeken yaşıtları olduklarını belirterek, "Bizler büyüdüğümüzde dünyanın barış, huzur ve esenlik içinde bir yer olması için çalışacağımıza söz veriyoruz. Hep birlikte dünyayı daha güzel bir yer haline getireceğimiz günler inşallah yakındır" dediler. Azeri çocuklardan Fadıma Sadıkova, Türkiye ve Azerbaycan dostluğunu anlatan bir şiir okurken, Kosova, Namibya ve Moğolistan'dan gelen çocuklar gösteri yaptı. Daha sonra, Muhammed Kahraman'ın 'Cennetin Çocukları' şarkısını ve çekilen özel klibi sinevizyondan izlendi. Bahçedeki törenin ardından Erdoğan Külliye'de çocuklara hitaben bir konuşma yaptı: Erdoğan şunları kaydetti:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇOCUKLARLA AĞAÇ DİKTİ

TORUNLARIM GİBİ:

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevincimizi buraya kadar gelerek bizlerle paylaştığınızı için şahsım, milletim ve tüm Türk çocuklarına adına teşekkür ediyorum. Çocukların olmadığı bir dünyanın ne kadar kuru, ne kadar cansız, ne kadar anlamsız olacağını hayal bile edemiyorum. Siz çocuklar hesapsız, riyasız, yalansız sevginin adısınız. En saf, en temiz, en duru sevgiyi sizlerin gözlerinden, sizlerin o güzel yüzlerinden, minik ellerinden başka nerede bulabiliriz ki? Onun için her çocuk benim gözümde adeta çöldeki bir vaha gibi sevinç ve huzur kaynağıdır. 5 tane torunum var. Onları kucakladığımda ne hissediyorsam her çocuk için aynısını hissediyorum.

2023 HEDEFİ: 
Cumhuriyetimiz bu yıl 93 yaşında. . Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023'te hem kendi çocuklarımızı hem tüm çocukları daha güvenli, güzel, müreffeh bir dünyaya kavuşturmayı hedefliyoruz.


ERDOĞAN: AVRUPA'DA İKİNCİ, DÜNYADA DÖRDÜNCÜYÜZ

BEDELİ ÇOCUKLAR ÖDÜYOR:
Bugün maalesef bölgemiz başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde büyüklerin yol açtığı sorunların bedelini en çok çocuklar ödüyor. Dünyanın bir tarafındaki aç gözlü insanlar yüzünden dünyanın diğer tarafındaki çocuklar kıtlık ve yokluk içinde yaşıyor. Adaletsizlik hiç şüphesiz tüm insanlar için kötüdür. Ama en çok da çocuklarını adaletsizliğe maruz kalması kötüdür. Halbuki dünya herkese yetecek kadar büyüktür.

SURİYELİ ÇOCUKLAR: 
Siz hiç korkmayın sevgili çocuklar. Az önce ekranda izledik. Bomba yüklü uçakları. Çocuklar korkutuyor muydu? Biz sizden korkmuyoruz diyorlardı. O inançlarını hiçbir zaman kaybetmiyorlardı, bombalar yağdığı halde. Dünyayı ne kadar karanlık kaplarsa kaplasın unutmayın, mutlaka arkasından güneş doğacak, gün aydınlanacaktır. Çünkü her kışın bir baharı, her gecenin bir sabahı mutlaka vardır. Sizler ilerde ülkeleriniz yönetiminde, hayatın her alanında sorumluluk sahibi olduğunuzda, inanıyorum ki dünyayı daha güzel yapmak için çalışacaksınız. Yeter ki kalbinizdeki ve zihninizdeki masumiyeti kaybetmeyin. Farklı inançlardan olmak şimdi kaynaşmasına nasıl engel değilse, büyüdüğünüzde de buna sahip çıkın. İşte o zaman dünyamızı kasıp kavuran sorunların bir anda çözüm yoluna girdiğini göreceksiniz. Silahları sevgimizin yeneceğine inanıyorum.

SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.