3600 ek gösterge başka bahara kalmasın

3600 ek gösterge başka bahara kalmasın

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, vaatlerin hayata geçirilmesinin eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonu açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, “3600 ek gösterge ile ilgili verilen sözün üzerinden epey zaman geçti.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, vaatlerin hayata geçirilmesinin eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonu açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, “3600 ek gösterge ile ilgili verilen sözün üzerinden epey zaman geçti. Bu konuyla ilgili çalışma hızlandırılmalı, kapsam geniş tutulmalı, 3600 ek gösterge başka bahara kalmamalıdır” dedi.

Ramazan Çakırcı, Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube’nin olağan gelen kuruluna katıldı.

Tüm kamu görevlilerini memnun edecek bir çalışma yapılmalıdır

Burada eğitim gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Çakırcı, öğretmenler, din görevlileri, polisler ve bazı yönetim kadrolarına yönelik 3600 ek gösterge konusundaki çalışmalara ivme kazandırılması çağrısında bulunarak, “3600 ek göstergeden yararlananların kapsamı daha fazla kamu görevlisini içerisine alacak şekilde genişletilmelidir. Memnuniyet katsayısını artıracak çalışma bir an önce hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu.

Öğretmenlik meslek kanunu bir an evvel çıkarılmalıdır

Öğretmenlik meslek kanunu çıkarılması eylem adımının önemli olduğunu kaydeden Çakırcı, şöyle devam etti: “Kanun taslağı bir an önce hazırlanmalı, hazırlık ve tasarım aşamasında paydaşların görüşlerine mutlaka yer verilmelidir. Talebimiz, kanunun, mesleğin toplumsal algısını ve hukuki altyapısını güçlendirecek, mesleki özerkliğini kuracak, okulun yönetimi başta olmak üzere, karar alma mekanizmalarında etkin rol almasını sağlayacak şekilde hazırlanmasıdır. Beklentilerin altında kalacak bir kanun yeni sorunları da beraberinde getirecektir. Yetkililer, bu durumu göz önünde bulundurarak çalışmalarını yapmalıdır.”

Eğitimcilerin saygınlığını artıracak adımlar atılmalıdır

Yeni dönemde, eğitim çalışanlarının saygınlığını artıracak çalışmaların hedeflenmesi gerektiğini dile getiren Çakırcı, eğitimcilerin görevlerine, eğitim-öğretim işine odaklanmalarını sağlayacak somut ve kalıcı adımların atılmasını istediklerini ifade etti.

Çelik: 11 yılda sendikamızı yeni ufuklara taşıdık

Eğitim-Bir-Sen Afyokarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Abdullah Çelik, üç dönemdir görev yaptığı ifade ederek, “11 yıllık dönemde, sendikamıza; emek, özlük ve özgürlük mücadelemize hizmet eden arkadaşlarımla birlikte bu kutlu yolculuğu zirveden yeni ufuklara taşıdık. Emek ve gayretlerinden dolayı teşkilatımızın bütün mensuplarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Arslan: Yeni bir sürece giriyoruz

Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı seçilen Mustafa Arslan ise, yeni bir sürece girdiklerini dile getirerek, “Teşkilat olarak yeni bir dönemin heyecanını yaşarken, yeni dönemde yıllarca birlikte yürüdüğümüz Abdullah Çelik’in aramızda olamayacağının burukluğunu yaşıyorum. Kendisi sendikamızın bugün geldiği noktada büyük emek sahibidir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.