Açık havada sigaraya sınırlama

Açık havada sigaraya sınırlama

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Yeni düzenlemeyle çocuk parklarında sigara içilemeyecek, şezlongların yüzde 50'sinde, diğer açık alanların ise sadece yüzde 25'inde sigara içilebilecek

Sigarayla mücadelede yeni bir dönem başlıyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da dün gazetecilerle bir araya geldi. Müezzinoğlu sigarayla mücadelede yapılacak yeni düzenlemeyi özetle şöyle anlattı:

 

KANSER DÜŞTÜ: Sigara mücadelesinde önemli bir başarı elde ettik. Vatandaşlarımızın en büyük korkusu, kanser olmak. Kanserde erken teşhiste yüzde 8 ile 10 oranda düşüş yakalamaya başladık. Bu büyük bir rakam. Tütüne bağlı gelişen yeni kanser hastası sayısı 33 binden 30 binlere inmiş.

 

YENİ DÜZENLEME: Yakaladığımız başarıyı daha güçlü hale getirmek için belli düzenlemeler getirdik. Bunlardan biri, vitrinlerde sigara satışı yerine kapalı dolaplarda satış. Açık alanlarda içiliyor. Bir açık alan restoranı ya da çay bahçesini düşünün. Yüzde 25 diliminde sigara içilen bölüm, yüzde 75 sigara içilmeyen bölüm. Plajlarda şezlonglar belli. Şezlongların yüzde 50'si sigara içilemeyen olacak. Alanlara göre oranlarda değişme olabilir. Çocuk bahçeleri diyoruz. Çocuk parklarında, bir taraftan çocuğu parka götüreceksiniz, yanda oturma grubunda sigara içiliyor. Çocuk parklarında sigara içimini yasaklıyoruz. Normal parklarda ise sigara içim alanları yüzde 25'lik alan olacak. Bu alanları belediye belirleyecek. AVM'lerin kalabalık hastanelerin giriş çıkış kapıları önünde de yine belirli mesafeler belirlenecek. Üniversite kampüslerinde sigara satışı yasaklanacak. Düzenlemeleri TBMM'ye havale ettik.

 

HASTANELER YENİLENİYOR

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu İstanbul'daki hastanelerle ilgili şöyle konuştu: "Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni 2017 Eylül gibi açarız. Haseki'yi yeniden yapacağız. Okmeydanı'nda yapılanma devam ediyor. Başakşehir Şehir Hastanesi'nin bitmesi 2 yılı bulur. Çapa ve Cerrahpaşa'yı aynı anda dönüştürmek sorun açar."

BARIŞ SÖZAL

 
Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.