Aday Öğretmenlerin Hazırlık Ödeneği Verilmelidir

Aday Öğretmenlerin Hazırlık Ödeneği Verilmelidir

Eğitim-Bir-Sen: Aday öğretmenlere hazırlık ödeneği bir an önce verilmelidir

Milli Eğitim Bakanlığı, Şubat ayında 30 bin yeni öğretmen ataması yaparak, öğretmen ihtiyacını az da olsa gidermiş oldu. Bu yıl ilk defa aday öğretmenlerin yetiştirilmeleri kapsamında yeni atananlar istediği ilde staj eğitimini tamamlayabilecek ve bu sürenin sonunda da esas kurada çıkan illerde görevlerine başlayacaklar.

Bilindiği gibi, 657 sayılı Kanun’un ek 32. maddesinde, Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dâhil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte Bakanlar Kurulu’nca belirlenecek miktarda, öğretim yılına hazırlık ödeneği ödeneceği hüküm altına alınmıştır.

2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu eki (K) Cetvelinin IV/5 maddesinde, “657 sayılı Kanunun ek 32 nci maddesi uyarınca verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği; öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75’i, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise %50’si oranında yapılır” hükmü yer almaktadır.

2014-2015 yıllarını kapsayan 2. Dönem Hizmet Kolu Toplu Sözleşmesi’nin “Öğretim yılına hazırlık ödeneği” başlıklı 12. maddesinde ise, “657 sayılı Kanunun ek 32 nci maddesinde öngörülen öğretim yılına hazırlık ödeneği; 2014 yılında 850 TL, 2015 yılında 950 TL olarak ödenir” hükmüne yer verilmiştir.

Bu itibarla, Şubat 2016’da ataması gerçekleştirilen aday öğretmenlere, 475.-TL tutarında öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenmesi, ilk aylık ödemelerinin hesabında bu kalemin de dikkate alınması gerekmektedir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.