Ağustos'ta öğretmen ataması yapılacak mı?

Ağustos'ta öğretmen ataması yapılacak mı?

Şubat'ta yapılan 30 bin öğretmen atamasının ardından öğretmen adaylarının gözü Ağustos ayında. Ağustos'ta öğretmen ataması yapılacak mı? İşte konuyla ilgili yapılan açıklamalar.

AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan 30 bin öğretmen ataması, Şubat ayının ortalarında gerçekleşti. 

MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle atanan 30 bin öğretmenle birlikte Türkiye'deki öğretmen sayısının 923 bin 133'e ulaştığı açıklanmıştı.

 

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek dönemde yapılacak 90 bin öğretmen atamasıyla birlikte yüzde 100 doluluk oranına ulaşılacağını dile getirmişti.

30 bin öğretmenin atanmasının ardından başvuru yapan 91 bin öğretmen adayının heyecanlı bekleyişi sürüyor. 

 

Öğretmen adayları Ağustos ayında atama yapılmasını talep ederken, sosyal medyada da konuyu gündeme getiriyor.

Yıllık ortalama 50 bin öğretmenin atandığı göz önüne alınınca, Ağustos ayında 20 bin öğretmen adayının daha kadroya alınacağı tahmin ediliyor.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı konuyla ilgili olarak, "Biz bütün atamaları Şubat'a endekslemeyi düşünüyoruz. Bu Ağustos'ta atama olmayabilir. Çünkü Ağustos'ta atama yaptığımız zaman bu kez birinci yarıyılı aynı şekilde kullanmamız gerekir." demişti.

Öte yandan Avcı, 2003 yılında 544 bin öğretmen olduğunu ve AK Parti döneminde toplam 542 bin öğretmen ataması yapıldığını hatırlatarak, "Doluluk olarak yüzde 93'e ulaştık. Önümüzdeki dönemde öğretmen açığı kapanacak ve sadece emekli öğretmenlerimizin yerine atama yapacağız." demişti. 

 

Maliye Bakanı Naci Ağbal konuyla ilgili olarak, "Biliyorsunuz Şubat ayında 30 bin öğretmen atadık, 2002-2016 döneminde de bugüne kadar 542 bin öğretmen atadık, öğretmenlerimizin özlük haklarını da bu anlamda iyileştirdik. Bütçe imkânlarımız çerçevesinde tabii ki biz de isteriz daha fazla öğretmen atayalım." demişti.

HABER10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.