AK Parti'de kongre tarihi belli oldu

AK Parti'de kongre tarihi belli oldu

AK Parti'de Eylül sonunda yapılması beklenen kongre tarihi iki hafta öne çekildi. 3 dönem kuralının da kaldırılması gündemde.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, partisinin olağan büyük kongre tarihinin belirlendiğini belirterek, "12 Eylül 2015 Cumartesi günü inşallah büyük kongremizi, Ankara’da, Ankara’nın en büyük salonu olan Arena Spor Salonu'nda gerçekleştireceğiz" dedi.

Atalay, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"SEÇİMDEN SONRAYA KALMIŞTI"
Toplantıda, ikinci önemli alınan kararın, partisinin olağan kongresinin tarihiyle ilgili olduğunu belirten Beşir Atalay, şöyle devam etti:

“Biliyorsunuz, partimizin bu sene bu sonbahar, büyük kongre dönemidir. Yani olağan kongremizi bu sonbaharda yapmamız gerekiyor, 3 yılda birdir olağan kongremiz. Hatırlanacaktır, seçim öncesi bütün ilçe, il kongrelerimizi tamamlamıştık ama büyük kongre sonbaharda zaten normalde olacağı için bekliyordu. Seçimden sonraya kalmıştı. Dolayısıyla MKYK, olağan büyük kongremizi de yapma kararı aldı. 12 Eylül 2015 Cumartesi günü inşallah büyük kongremizi, Ankara’da, Ankara’nın en büyük salonu olan Arena Spor Salonu'nda gerçekleştireceğiz. Bugünkü önemli bir kararımız budur. Kongremiz de hayırlı olsun.”

3 DÖNEM KURALI KALKIYOR
AK Parti'de Eylül sonunda yapılması beklenen kongre tarihi iki hafta öne çekilmiş oldu. Ayrıca MKYK'nın 3 dönem kuralının kaldırılması yönünde görüş bildirdiği ifade ediliyor. 

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum