AK Parti'de kriz! 4 isim partiden ihraç edildi

AK Parti'de kriz! 4 isim partiden ihraç edildi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, aralarında partinin kurucu üyelerinden eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış'ın da bulunduğu 4 ismin ihraç edildiğini duyurdu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti kurucu üyesi Yaşar Yakış ile 3 belediye başkanının partiden ihraç edildiğini açıkladı.

Flaş açıklamalar yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik AP Parti'den 4 ismin ihraç edildiği şu sözlerle açıkladı:

Merkez Disiplin Kurulu'na kesin ihraç talebiyle sevk edilen Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Ankara Ayaş Belediye BaşkanıBülent Taşan, partimiz kurucu üyesi Yaşar Yakış'ın AK Parti'den ihracına karar verilmiştir.

Yaşar Yakış ile Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ve Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, kesin ihraç istemiyle ocak ayında Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.



AK PARTİ'NİN KURUCU İSİMLERİNDENDİ

AK Parti'nin kurucu isimlerinden olan Yaşar Yakış, Abdullah Gül'ün başbakanlığındaki ilk AK Parti hükümetinde dışişleri bakanlığı yapmıştı.

İHRAÇ EDİLME NEDENLERİ

Ömer Çelik, daha önceki yaptığı açıklamada, ihraç edilen isimlerin disipline sevk edilme nedenlerini şöyle sıralamıştı.

"Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından hazırlanan rapor neticesinde, eşini belediye başkan yardımcısı yaparak özel nüfuz kullanmak, imar uygulamalarında menfaate dayalı iş ve işlemler yapmak, AK Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemek gibi tespitler çerçevesinde tüzüğümüzün 117/1 maddesi ve devam maddeleri uyarınca kesin ihracı için Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir."

"Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde il ve ilçe seçim koordinasyon programlarına katılmadığı ve parti hakkında aleyhte sözlü ve fiili davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle tüzüğün 117/1 maddesi ve devam maddeleri çerçevesinde tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir."

"Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, AK Parti ilkeleriyle bağdaşmayan iş ve işlemler yapması, AK Parti tüzüğü ve ilkelerine aykırı olan davranışlarda bulunduğu şeklindeki tespitler nedeniyle aynı tüzük maddesi uyarınca tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir."

"AK Parti kurucu üyesi Yaşar Yakış'ın da devlet içine nüfuz etmiş, ulusal güvenliği tehdit eden legal görünümlü illegal yapının yayın organlarından yaptığı açıklamalarla, AK Parti tüzüğünün 117/7 maddesinde düzenlenen parti yöneticileri, üyeleri veya parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın araçlarıyla kamuoyuna gerçek dışı haber yaydığı, iftira, hakaret, karalama ve küçük düşürücü beyanlarda bulunduğu için AK Parti ilkeleriyle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunduğu tespit edilmiş olup, tüzüğün 117/1 ve devam maddeleri uyarınca tedbirli olarak partiden kesin ihracı içi Merkez Disiplin Kurulu'na sevki sağlanmıştır."

YAŞAR YAKIŞ, AK PARTİ'NİN SURİYE POLİTİKASINI SERT SÖZLERLE ELEŞTİRMİŞTİ

Yakış, AK Parti'nin Suriye politikasına ilişkin şu sözleri söylemişti:

"Suriye'ye gereğinden daha fazla bulaştık. Suriye'deki muhalefete giden silahlar yanlış ellere gitti. Türkiye Suriye'ye askeri olarak müdahale ederse orada başarılı olması çok zordur, bundan sonra sıyrılmak da zor o işten, başarıyı bir tarafa bırakın, sıyrılıp geri çekilmek de zordur. 1 Kasım seçimleri AK Parti iktidarına yeni bir kapı açtı. Eksik, hata ve yanlışlıklarını düzeltme imkanı tanıdı. Yeni hükümetin bu fırsatı heba etmesi halinde Türkiye içte ve dışta her yönüyle çok şey kaybeder."

ZARRAB İLE İLGİLİ GELİŞMELER

Ömer Çelik Reza Zarrab’ın ABD’de tuutklanması sonrasında Türkiye kamuoyunda yaşanan atrtışmalara ilişkin bir soruya ise şu cevabı verdi:
ABD’deki savcının tasarrufuyla ilgili değerlendirme yapacak değilim.

İbretle izlediğim şudur; ABD’deki bir karar üzerinden Türkiye siyasetinin nasıl dizayn edileceğine dair hastalıklı bir faaliyet var.
ABD’de bir savcı böyle bir tasarrufta bulunmuş buna yapacak bir değerlendirmem yok benim.

Sayın Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’ye karşı hastalıklı bir muhalefet üretmek gibi bir tutum söz konusudur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.