Akademi dünyasından kadın üniversitesine destek

Akademi dünyasından kadın üniversitesine destek

Başkan Erdoğan'ın 'kadın üniversitesi' kurulması talimatına akademisyenlerden destek geldi: Geç kalınmış, çok önemli bir adım. Bir an önce hayata geçirilmeli

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, G-20 için gittiği Japonya'da bulunan kadın üniversitelerinin bir benzerinin Türkiye'de de kurulması önerisine akademisyenlerden destek geldi. Erdoğan, "YÖK Başkanı'na hatırlatıyorum, çalışmanı buna göre yap. Çok önemli bir şey ve Türkiye'de benzer bir adımı atmalı" demişti. Hacı Bayram Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar konuyla ilgili, "Osmanlı döneminde 'İnaf Mektepleri' adı altında vardı. 700 yıl öncesinde bu bizde mevcut. Cumhuriyetle birlikte 'kadın muallim mektebi, olgunlaşma enstitüsü, kadın teknik mektebi' adı altında birçok okul açıldı. Konuya karma eğitim bitiyor açısından bakmak haksızlık olur çünkü Atatürk'ün bile büyük önem verdiği, 1914'e kadar dönemlere damga vurmuş okullar bunlar. Akademisyen olarak bazı spesifik alanlarda kadınların ayrı ve derinlemesine ihtisaslaşması gerekli" dedi.

Başkan Erdoğan açıkladı: Türkiye de benzer bir adımı atmalı

Avşar, "Kadınlarımızın, kadın pedagojisini daha iyi bilen bir eğitim sistemi ile uzmanlaştırılması çok değerli. Üniversitelerin içinde kadın çalışmaları adı altında zaten var. Ülke olarak bu üniversitelere kadınlarımız için ihtiyacımız ortada" diye konuştu.

TÜRK KADINI DONANIMLI OLMALI

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan ise, "Akademik yayınlarda kadın üniversitelerinin adını sıkça görüyorum. Kadınlara çok ihtiyaç olan meslek grupları var. Bu alanlarda kadının derinlemesine ihtisaslaşmasını faydalı görüyorum. Bir kadın akademisyen olarak çok iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum. Türk kadını daha çağdaş, eğitimli ve donanımlı olmalı. Bu da bunun için bir fırsat" dedi.

TÜLAY CANBOLAT - Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.