Akademik personel için indirimli Müzekart çıkacak

Akademik personel için indirimli Müzekart çıkacak

YÖK Başkanı Yekta Saraç, akademik personele çeşitli indirim ve avantajlar sağlayan "Müzekart Akademi" kartının çıkarılacağını duyurdu.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, akademik personele çeşitli indirim ve avantajlar sağlayan "Müzekart Akademi" kartının çıkarılacağını duyurdu.

İşte Yekta Saraç'ın açıklamaları:

1- Üniversitelerimizi bilimin yanı sıra kültür ve sanatın da merkezi haline getirmek amacıyla bir süre önce başlatmış olduğumuz süreç sonuç üretmeye başladı.

2- Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile, üniversitelerimizdeki akademisyen, öğrenci ve idari personelin; sanatsal, kültürel ve sosyal alanlardaki faaliyetlerinin geliştirilmesi yönünde iş birliğinin arttırılması ve desteklenmesi içeren iş birliği protokolünü imzaladık.

3- Bakanlıkla birlikte belirleyeceğimiz üniversitelerde Bakanlığa bağlı birimler kültürel ve sanatsal etkinlikler yapacak.

4- Protokol kapsamında, üniversite öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için, müze ve ören yerleri ziyaretlerinde çeşitli indirim ve avantajlar sağlayan "Müzekart Akademi" kartı çıkarılacak.

5- Ayrıca protokol imza töreninde Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'un, Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümündeki öğrencilerimizin müze ve ören yerlerinden ücretsiz faydalanması konusunda çalışma başlatılacağını da duyurdu.

6- Kültür ve Turizm Bakanımıza, Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümündeki öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

7- Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile imzaladığımız iş birliği protokolünün akademik camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.