Akademisyenlerin ek ders ücretlerini vermeyen üniversiteler

Akademisyenlerin ek ders ücretlerini vermeyen üniversiteler

Pandemi sebebiyle uzaktan eğitim altyapısıyla tamamlanan bahar dönemine dair bazı yükseköğretim kurumlarında akademisyenlerin ek ders ödemelerinde belirsiz süreç devam ediyor!

Yükseköğretim Kurulu %40 oranında derslerin uzaktan eğitim yoluyla verilmesine yönelik ilke kararını tüm üniversitelere duyurdu. Dolayısıyla, Pandemiyle birlikte uzaktan eğitim artık örgün eğitimin bir parçası haline de gelmiş oldu.

Uzaktan eğitime geçiş için alt yapı ve teşvikler YÖK tarafından yapılırken, halen 2019-2020 bahar dönemine ait bir takım üniversitelerde akademisyenlerin ek ders ödemelerinin bekletildiği ve konu hakkındaki belirsiz sürecin Temmuz ayına gelmemize rağmen devam ettiğine dair bilgiler gelmektedir.

Bir takım yükseköğretim kurumları sorunsuz bir şekilde ödemelere devam ederken, bir kısmının ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ya da Yükseköğretim Kurulundan yazılı bilgi beklemesi adaletsiz durumları beraberinde getirmektedir. Aynı özlük haklarına tabi olan akademisyenlerin bir kısmı ek ders ücretlerini alabilirken, bir kısmının alamaması kötü bir durumdur.

Dolayısıyla, konunun daha fazla belirsizliğe itilmeden ilerleyen süreçte uzaktan eğitime kısmen geçişe dair kararlar da dikkate alınarak Yükseköğretim Kurulunun girişimleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından süratle ek ders ödemeleri hakkında düzenleme yapılması faydalı olacaktır. (memurlar.net)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.