Ali Yalçın: 20 Milyonluk Bir Kitle İçin Masada Ter Dökeceğiz

Ali Yalçın: 20 Milyonluk Bir Kitle İçin Masada Ter Dökeceğiz

Memur-Sen’e bağlı Bem-Bir-Sen’in 6. Olağan Genel Kurulu Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Genel Kurul’da konuşan Yalçın, “Önümüzde toplu sözleşme var.

Memur-Sen’e bağlı Bem-Bir-Sen’in 6. Olağan Genel Kurulu Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Genel Kurul’da konuşan Yalçın, “Önümüzde toplu sözleşme var. Aileler ile beraber 20 milyonluk bir kitle için masada ter döken, toplumun dörtte birinin milli gelirden alacağı payı belirleme yetkisini sırtımızda taşıyan bir aileyiz. Önümüzde sorunlarımız var. Çözülmesi gereken sorunlarımız var. Bu sorunları çözmenin yolu bir araya gelerek daha güçlü ve daha dirayetli durmaktır.” dedi.

Bem-Bir-Sen 6. Olağan Genel Kurulu Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Bayraktutar ve Mehmet Emin Esen, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Büro Memur Sen Genel Başkanı Metin Yılancı, Birlik Haber Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan, Engelli Memur-Sen Başkanı Elvan Uğurlu ve bağlı sendikaların genel başkan yardımcılarının katılımı ile Ankara’da gerçekleştirildi.

Genel Kurul’da konuşan Yalçın, Memur-Sen’in 66 yıllık geleneği aşarak ILO’da emek kesimini temsil etmesini hatırlatarak Türkiye’de kamu görevlileri sendikacılığının yeni bir döneme başladığını söyledi.

“Yola çıktığımız noktada erdemli bir duruş vardı. Bugün geldiğimiz noktada erdemli bir yürüyüş var.” Diyen Yalçın, “Bu teşkilat asla bir değişiklik göstermeyecek, medeniyet değerlerine yaslanan, medeniyet değerlerinden beslenen erdemli bir sendikal hareket olarak sınırları aşan bu sendikal yolculuğu dünyanın bütün emek kesimleriyle bir arada dayanışma içerisinde büyütecek. Yeni bir Türkiye’nin inşası noktasında gösterilen mücadele adil bir dünyanın oluşması için de aynı şekilde devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Sendikaların Genel Kurul’ları birer birer yaptığını, Memur-Sen’in de Genel Kurul’a yaklaştığını ifade eden Yalçın, Memur-Sen için yeni bir süreç başladığını vurguladı. “Kapasitemizin daha da artacağı, ortak eylemlerin ve gündemin daha fazla oluşacağı, enerji kaybının olmadığı yeni bir zemindeyiz.” diyen Yalçın mevzuat bütünlüğü ile Memur-Sen ve bağlı sendikaların daha da güçleneceğini ifade etti.

Ağustos ayında gerçekleştirilecek Toplu Sözleşme görüşmelerine de değinen Yalçın, “Memur-Sen ailesi başladığı noktadan geldiği noktaya yüzlerce kazanım almış bir kitle. Önümüzde toplu sözleşme var. Aileler ile beraber 20 milyonluk bir kitle için masada ter döken, toplumun dörtte birinin milli gelirden alacağı payı belirleme yetkisini sırtımızda taşıyan bir aileyiz. Önümüzde sorunlarımız var. Çözülmesi gereken sorunlarımız var. Bu sorunları çözmenin yolu bir araya gelerek daha güçlü ve daha dirayetli durmaktır.” ifadelerini kullandı.

4688 Yeni Türkiye’ye Uygun Şekilde Revize Edilmeli

Kamu Görevlileri Sendikacılığı Kanunu’nun değişmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, “Kamu görevlileri sendikacılığının yasal mevzuatı hem lafzı hem ruhu değiştirilmelidir.” dedi.

Toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili sendika ve konfederasyonlar dışında yetkisiz olanların da yer almasını çözüm üretme noktasında engel teşkil ettiğini belirten Yalçın, yetkili ve yetkisiz olmanın bir farkı olması gerektiğini söyledi. Yedek yetkili sendika /konfederasyon tanımına da değinen Yalçın, bu tanımın kanundan çıkarılması gerektiğini ifade ederek toplu sözleşmenin kapsamının da genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Uslu: Sendikalı Olmanın Bedeli Olduğu Günler Geride Kaldı

Olağan Genel Kurul’da konuşan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu ise Bem-Bir-Sen’in kurucu iradesine yön veren referanslarına sadık kalarak yoluna devam edeceğini vurgulayarak, “Bizim taleplerimiz, tekliflerimiz, eleştiri ve takdirlerimiz; ideolojik saplantıların, konjonktürel taraftarlıkların eseri değildir. Bizim sendikacılığımız da; uyumlu olmak içe dönük, uzlaşmacı olmak ise dışa dönük sendikal tavırdır. Biz, fikirlerde, fiillerde, hedeflerde ve değerlerde ortak olmayı paydaşlık olarak görürüz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de sendika kurmanın, sendikacılık yapmanın, sendikalı olmanın bedel ödemeyi göze almak kapsamında olduğu günler geride kaldı.” diyen Uslu “Bunda bizim emeğimiz var, irademiz var, desteğimiz var. Bem-Bir-Sen olarak yerel yönetimlerde, uzlaşmacı ve katılımcı sendikal anlayışla hareket ediyoruz. 6. Olağan Genel Kurulu’muzun da sendikamıza, belediye çalışanlarımıza, sendikal hareketimize hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Özhaseki: Statü Karmaşası Giderilmeli

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhakesi ise yaptığı konuşmada belediye çalışanlarının statü sorunlarına değindi. “Yeni bir statüyle mutlaka çalışanların hakkının gözetildiği bir ortamın sağlanması lazım. Bir taraftan belki de belediyelerin kendi meclislerinde yapacakları işler var, bir taraftan da kanunen düzenlemeye muhtaç işler var. Bunların bir an önce düzenlenip ortaya konması lazım. Bu noktada bana düşen neyse, üzerime düşeni yapmaya çalışacağım. Belediye başkanı olduğumda en azından sosyal denge tazminatı, bunların konması için uğraşmış, mücadele etmiş bir kardeşinizim. Bunun yüzde 50 verilmesini yetersiz buluyorum. Tamamının verilmesi lazım, sözüm benim." İfadelerini kullandı.

Yapılan seçimler sonucunda Levent Uslu Genel Başkanlığa; Recayi Karslı, Medeni Sevinç, Ahmet Selim Kadıoğlu ve Nurettin Sever genel başkan yardımcılığına seçildi.

Şubat ayı otomobil kampanyaları açıklandı! İşte avantajlı seçenekler

Şubat ayı otomobil kampanyaları açıklandı! İşte avantajlı seçenekler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum