Ali Yalçın: 24 Kasım’a vaatle değil, icraatla girilmeli

Ali Yalçın: 24 Kasım’a vaatle değil, icraatla girilmeli

Ali Yalçın, Isparta'da Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu'nda oluşturulan Yedi Güzel Adam Kütüphanesi’nin açılış törenine katıldı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genç Memur-Sen’in sosyal sorumluluk kapsamında okullarda yoğun emeklerle açtığı kütüphanelerin kurdelesini kesmenin mutluluk verici olduğunu belirterek, “Okulu, kitabı, öğrenciyi ve öğretmeni bir araya getiren Yedi Bölgede Yedi Güzel Adam Kütüphanesi projesi en güzel çalışmalarımızdan biridir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ali Yalçın, Isparta'da Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu'nda oluşturulan Yedi Güzel Adam Kütüphanesi’nin açılış törenine katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, İl Müftüsü Bayram Şahin tarafından dua edilerek açılış kurdelesi kesildi.

Açılışın ardından, beraberindeki davetlilerle birlikte kütüphaneyi gezen Ali Yalçın, Yedi Bölgede Yedi Güzel Adam Kütüphanesi projesinin bu yıl da devam ettiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Kültürel ve sosyal projeler kapsamında ülke genelinde Yedi Güzel Adam kütüphanelerini hizmete sokuyoruz. Bu yılın ilk kütüphane açılışını Isparta Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu’nda yapıyoruz. Bu kütüphaneleri, ülkenin fikir hayatına ilişkin bir şeyler üretebilmek, katkıda bulunabilmek adına açıyoruz. Okulu, kitabı, öğrenciyi ve öğretmeni bir araya getiren bu proje iftihar edeceğimiz çalışmalardan biridir. Başta Genç Memur-Sen temsilcileri olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kütüphanenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”


 

Cezbi uygulamalara evet, cebri yöntemlere hayır!

Gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Yalçın, Millî Eğitim Bakanlığı’nın beyaz önlük giyimi konusuna değinerek, “Teşvike evet, tehdide hayır! Cezbi uygulamalara evet, cebri yöntemlere hayır! İhtiyari olana evet, icbari olana hayır! Biz 6 yıldır, 12 Eylül darbe ürünü, çağ dışı ‘Kamuda Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği’ne karşı ‘Sivil İtaatsizlik’ yapıyoruz. İstiyoruz ki yönetmelik günün şartlarına, insan onuruna, çalışanların iradesine uygun olsun. Demirperde ülkelerinde de kalkıyor dayatmalar. Yıllarca üniversite önlerinde öğrenciler turnikelere sıkıştırıldı kılık ve kıyafet saplantısından. Kadınlar kamuda ‘Kamusal Alan’ yalanından çok çektiler. İnsanları tanıyan devlet değil, tanımlayan devlet açmazından çok çektik. Seçme hakkını 1934’te ama seçilmeyi 2013’te aldı kadınlar. İstiyoruz ki devlet tehdit etmesin, teşvik etsin. İstiyoruz ki irademize ipotek konulmasın, saygı duyulsun. Kamu görevlileri olarak bize ne giyeceğini bilemeyen, öz yeterlilikleri gelişmemiş kişi muamelesi yapılmasın. Devlet herkesi haki yeşili görme saplantısından çıksın. Millî Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenler olarak önlük giyimini özendiren ama ‘kılık ve kıyafet yönetmeliği’ dayatması yapmayan tarzını önemli bulduk. Gelin, kılık ve kıyafet yönetmenliğini değiştirelim ve dayatmalardan kurtulalım” şeklinde konuştu.



 

Vaatler 24 Kasım’a kadar yerine getirilmeli, beklentiler karşılanmalıdır 

Eğitim çalışanlarının ve öğretmenlerin acil çözüm bekleyen sorunları, öncelikli beklentileri bulunduğunu kaydeden Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Öncelikle Öğretmenlik Meslek Kanunu ve şiddeti önleyecek yasal düzenleme bir an evvel hayata geçirilmelidir. 24 Kasım’a vaatle değil, icraatla girilmeli, beklentiler bir an önce karşılanmalıdır.”
 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum