Ali Yalçın, A Haber'de Konuştu: Hesabını Soracağız!

Ali Yalçın, A Haber'de Konuştu: Hesabını Soracağız!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın a Haber kanalında Memleket Meselesi programında sendikal baskılara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın a Haber kanalında Memleket Meselesi programında sendikal baskılara yönelik değerlendirmelerde bulundu. Yalçın “Biz çalışanların haklarını savunan, temel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesini isteyen bir konfederasyonuz. Bu noktada sendikal zemine yapılan hiçbir baskıyı ve yıldırmayı kabul etmeyiz, etmeyeceğiz de” dedi.

a Haber’de yayınlanan Memleket Meselesi programının konuğu olan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, 31 Mart sonrasında yaşanan baskıların demokrasi havarisi gibi görünen kesimlerin gerçek yüzlerini ortaya çıkardığı söyledi. 
“Yüzlerindeki maske düştü, makyajları akmaya, kirli yüzleri ortaya çıkmaya başladı. Meydanlarda ‘martın sonu bahar’ diyenlerin ilk icraatı emekçinin yazını kışa çevirmek oldu” diyen Yalçın, “Biz çalışanların haklarını savunan, temel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesini isteyen bir konfederasyonuz. Bu noktada sendikal zemine yapılan hiçbir baskıyı ve yıldırmayı kabul etmeyiz, etmeyeceğiz de” ifadelerini kullandı.

Yalçın siyasi partilere de çağrıda bulunarak “Emekçinin hakkına, sendikal tercihine saygı duyulsun” dedi. “Bir günde bu kadar kişi bir anda istifa edip başka sendikaya üye oluyorsa burada bir baskı var demektir” diyen Yalçın, baskıyla istifa ettirilen üyelere ilişkin çeşitli rakamlar da paylaştı.

Yalçın ayrıca “Memur-Sen’i sendika olarak kabul etmiyoruz” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yanıt verdi.”Bizim sendika olmamız için ne yapmamız lazım. Kaldırım taşı sökmemiz, kandile selam durmamız mı lazım. Ya da 28 Şubat’ta apoletliler şimdi sıra sivil kuvvetlerde dediğinde görevi devralan 5’li çetelerden mi olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum