Ali Yalçın, Ayasofya'da İlk Cuma Namazı'na Katıldı

Ali Yalçın, Ayasofya'da İlk Cuma Namazı'na Katıldı

Fatih Sultan Mehmet’in 1453 yılında İstanbul’u fethetmesinin ardından Camiye dönüştürerek vakfettiği ancak 1934 yılında çıkarılan Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye dönüştürülen Ayasofya, 86 yıl sonra cemaatine tekrar kavuştu.

Fatih Sultan Mehmet’in 1453 yılında İstanbul’u fethetmesinin ardından Camiye dönüştürerek vakfettiği ancak 1934 yılında çıkarılan Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye dönüştürülen Ayasofya, 86 yıl sonra cemaatine tekrar kavuştu. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi adıyla yeniden asli hüviyetine kavuşan tarihi camide kılınan Cuma namazına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da katıldı.

Günlerdir ilk Cuma namazına hazırlanan Ayasofya nihayet cemaatine, kimliğine kavuştu. Günün ilk ışıklarıyla birlikte Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelenlerin doldurmaya başladığı Ayasofya ve çevresi, Cuma namazına saatler kala doldu taştı.

Aralarında Memur-Sen’e bağlı teşkilatların ve Genç Memur-Sen’in de bulunduğu pek çok sivil toplum örgütü ile ülkenin dört bir yanından vatandaşlar tarihi Cuma’ya tanıklık etmek için Ayasofya’yı doldurdu.

86 yıllık hasretin ve hüznün son bulduğu Cuma namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlar, siyasi parti genel başkanları, çok sayıda vatandaşın yanı sıra Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da katıldı.

Namaz sonrasında duygularını dile getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bugünün çok tarihi bir gün olduğunu belirterek sevincini tarif etmenin imkansız olduğunu söyledi. Yıllarca Ayasofya konusunda eylemler yaptıklarını, sloganlar attıklarını ifade eden Yalçın, “Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın dedik. Çünkü Ayasofya Fatih’in emaneti İslam dünyasının birliğinin gücünün sembolüydü. Müzeye dönüştürülerek asliyetinden uzaklaştırılmış olması Ayasofya’yı incitmişti. Yeniden Cami’ye dönüştürülerek Fatih Sultan Mehmet’in emanetine sahip çıkma anlamına geliyor. Böyle bir güne Memur-Sen ailesi adına tanıklık etmiş olmaktan son derece mutluyum. Bu sevince vesile olan herkesten Allah razı olsun. Bu şuuru aşılayan, diri tutan ve bu şuurun verdiği hedefin gerçekleşmesine vesile olan herkesten Allah razı olsun. Ayasofya bizim yeniden dirilmemize, birliğimize, adaleti hakkı hakim kılmamıza vesile olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum