Ali Yalçın Başbakan'dan Neler Talep Etti?

Ali Yalçın Başbakan'dan Neler Talep Etti?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen toplantıda “İş Dünyası ve Çalışma Hayatı Temsilcileriyle” bir araya geldi. Toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen toplantıda “İş Dünyası ve Çalışma Hayatı Temsilcileriyle” bir araya geldi. Toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da katıldı. Yalçın, Memur-Sen'in beklentileri doğrultusunda hazırlanan "63. Hükümetten Beklentiler ve Hükümet Programına Öneriler” başlıklı raporu Başbakan Davutoğlu'na sundu.

Toplantıda konuşan Yalçın, 7 Haziran ve 1 Kasım seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen 26. Dönem Milletvekili seçimleri sonucunda Türkiye'nin, “Yeniden Büyük Türkiye” ve “Adil Bir Dünya” ideali ve “siyasi istikrar”ın devamı noktasında önemli bir fırsat yakaladığını vurgulayan Yalçın, "Milletimizin, kaos riskine karşı iradesiyle oluşturduğu siyasi istikrarı, sinerjiye ve kalıcı bir toplumsal uzlaşmaya dönüştürebilirsek istikbalimizi daha kolay inşa edebiliriz" dedi.

Konuşmasına Memur-Sen'in talep ve önerilerini anlatarak devam eden Yalçın, istihdam, yeni anayasa, kamu görevlilerine grev ve siyaset hakkı, kılık kıyafet yasaklarının kaldırılması, sendikal örgütlenme hakkının genişletilmesi, taşeron uygulamasının sonlandırılması, yargı reformu, kamuda iş güvenceli istihdam, gelir vergisi mağduriyetinin giderilmesi, 4/C ve 4/B'lilerin kadroya geçirilmesi, fiili hizmet zammı, ek göstergeler, ek ödemelerin emekli maaşına yansıtılması ve disiplin cezalarının affı gibi talepleri sıraladı, çalışma hayatının gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.