Ali Yalçın: Sınav Ücreti Adaletsizliğine Son Verdik

Ali Yalçın: Sınav Ücreti Adaletsizliğine Son Verdik

Sosyal medya hesabımdan, öğretmenlerin sınav ücretleri ile ilgili iyileştirmeye dikkat çekmek üzere bir açıklama yapıldığını belirten Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, açıklamada, merkezi sınavlarla ilgili çifte standarda dikkat çekild

Sosyal medya hesabımdan, öğretmenlerin sınav ücretleri ile ilgili iyileştirmeye dikkat çekmek üzere bir açıklama yapıldığını belirten Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, açıklamada, merkezi sınavlarla ilgili çifte standarda dikkat çekildiği ve2016'yılında merkezi sınavlarla ilgili iyileştirmeye olacağı müjdelendiğini belirtti.

Açıklamasından hareketle bazı internet sitelerinde,  TEOG ücretlerinin arttırılacağına ilişkin bilgininde düzeltmeye ihtiyacı olduğuna işaret eden Yalçın, “Öğretmenlerin ÖSYM sınavlarında ayrı, Milli Eğitim Bakanlığı sınavlarında ayrı ücret alması haksızlığını toplu sözleşmede bitirdik. 2016 yılından itibaren hafta sonu yapılan merkezi sınavlarda Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslara göre ücret ödemesi olacaktır. Artık öğretmenlerimiz Milli Eğitim Bakanlığının merkezi sınavlarında 50 TL değil, 141 TL ücret alacaklardır. Bu uygulama bilindiği gibi hafta sonu yapılan sınavlar için geçerlidir. Ancak TEOG hafta içi yapıldığı için bu kapsamın dışındadır. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren uygulanacak yeni ücret düzenlemesi, öğretmenin hakkının teslimi için attığımız önemli adımlardan biriydi. Yanlış bilginin yayılmaması açısından bu açıklamayı yapma gereği duydum. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak kazanımlarımız devam edecektir.”ifadelerini kullandı.

image001-092.jpgimage002-094.jpgimage003-083.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.