Ali Yalçın: Dizini kırıp rahle başına oturmak lazım

Ali Yalçın: Dizini kırıp rahle başına oturmak lazım

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ‘Yeryüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak’ gerektiğini ifade ederek, “Dizini kırıp rahle başına oturmak lazım. Hepimizin hayatını etkileyen bir öğretmen vardır. Her şeyi unuturuz ama

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ‘Yeryüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak’ gerektiğini ifade ederek, “Dizini kırıp rahle başına oturmak lazım. Hepimizin hayatını etkileyen bir öğretmen vardır. Her şeyi unuturuz ama öğretmenimizi unutmayız. O yüzden adanmış öğretmenlerle Mehmet Akif İnan yolculuğuna çıktık” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Erzurum 2 No’lu Şube ve Genç Memur-Sen İl Temsilciliği’nin düzenlediği “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamında yapılan kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, Eğitim-Bir-Sen Erzurum 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Karataş ve yönetim kurulu, Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Selim Işık, Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkan ve yardımcıları, dereceye giren öğrenciler ve aileleri, danışman öğretmenler, üyeler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Millî İrade Salonu’nda yapılan ödül töreninde konuşan Ali Yalçın, proje kapsamında 100 adanmış öğretmen, 1000 kitap dostu öğrenci ve 3 bin kitabın bir araya getirildiğini belirterek, “Kitaplar danışman öğretmenler rehberliğinde okundu, analiz edildi. Yazar buluşması gerçekleşti. Kompozisyonlar yazıldı, derecelendirildi ve ödüllendirildi. Katılan, emeği geçen, katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor, dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Okumak ve yazmak bir aradaysa her şey tamamdır

Kitap okumanın, yazmanın önemine dikkat çeken Yalçın, “Okumak ve yazmak bir aradaysa her şey tamamdır. Yazarlar ile okurları bir araya getirerek bir ödül töreni gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl 43 bin olan katılım bu yıl 60 bine çıktı. Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder. Onun için, en önemli yatırım, insana yapılan yatırımdır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin nitelikli bir eğitim almalarını sağlamalı; öğretmeni, öğrenciyi ve kitabı buluşturan etkinliklere önem ve ağırlık vermeliyiz” şeklinde konuştu.

Adanmış öğretmenlerle Mehmet Akif İnan yolculuğuna çıktık

Aliya İzzetbegoviç’in ‘Yeryüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir’ sözlerine atıfta bulunan Yalçın, şöyle devam etti: “Dizini kırıp rahle başına oturmak lazım. Hepimizin hayatını etkileyen bir öğretmen vardır. Her şeyi unuturuz ama öğretmenimizi unutmayız. O yüzden adanmış öğretmenlerle Mehmet Akif İnan yolculuğuna çıktık.”

‘Yüzyıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir’

Yalçın, ‘Yüzyıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir’ bilinciyle çalıştıklarını dile getirerek, tarihin her döneminde, okuyan, düşünen ve üreten toplumların geleceğe yön verdiğini, bu sebeple dereceye giren öğrencileri ödüllerle motive ettiklerini vurguladı.

Karataş: Böyle bir çalışmada yer almak mutluluk vericidir

Eğitim Bir-Sen Erzurum 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Karataş, Sezai Karakoç’un ‘Göklerden Gelen Bir Karar Vardır’ adlı şiirini okuyarak başladığı konuşmasında, böyle bir çalışmada yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Işık: Gençlik, bir milletin en kıymetli hazinesidir

Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Selim Işık, gençliğin bir milletin hazinesi olduğunu belirterek, “Öğrencilerimiz belirlenen kitapları okudular, sonra kompozisyon yazdılar. Çok faydalı bir çalışma oldu. Gençlik, bir milletin en kıymetli hazinesidir” diye konuştu.

Duman: Öğrenciyi merkeze alarak geleceğe yatırım yapıyoruz

Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman ise öğretmen, öğrenci ve kitabın geleceğin en önemli üç unsuru olduğunun altını çizerek, öğrencilere dokunmanın geleceğe dokunmak olduğunu, öğrenciyi merkeze alarak geleceğe yatırım yaptıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.