Ali Yalçın: FETÖ'cü hain kalkışmayı unutmayacağız, unutturmayacağız!

Ali Yalçın: FETÖ'cü hain kalkışmayı unutmayacağız, unutturmayacağız!

Ankara 15 Temmuz Platformu, karar aşamasındaki 15 Temmuz Çatı Davası’nın devam ettiği Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde kitlesel basın açıklaması yaptı.

Ankara 15 Temmuz Platformu, karar aşamasındaki 15 Temmuz Çatı Davası’nın devam ettiği Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde kitlesel basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TBMM İdare Amiri, Ankara Milletvekili ve Memur-Sen Onursal Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen yönetim kurulu üyeleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yalçın: Hainler hesap verecek

Ali Yalçın, 15 Temmuz’un, ülkemizin ve milletimizin tarih boyunca karşı karşıya kaldığı en büyük ihanet olduğunu ifade ederek, “Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki terörist darbe girişimi, ihanetin zirvesi, Akıncı Üssü ise FETÖ mankurtlarının 15 Temmuz için seçtiği ihanet merkezidir. Darbeyi bertaraf etmek için meydanları, caddeleri dolduran milletimiz, darbecilerin yargılandığı ve kirli fiillerinin karşılıklarını alacağı davaları takip etmek için de mahkeme salonlarını doldurmalıdır. Bugün sabah, milletin değerlerini ve ‘Savunan Adam’ Erbakan’ı hedef alan 28 Şubat’ın faillerinin yargılandığı dava için Ankara Adliyesi’nin önündeydik. Şimdi ise milletin iradesini ve ‘Milletin Adamı’ Erdoğan’ı hedef alan 15 Temmuz’un mankurt tetikçilerinin yargılandığı davayı takip için Sincan’dayız” dedi.

Davanın müştekisi tüm millettir

Görülmekte olan çatı davasının sanıklarının FETÖ’nün mankurtları olduğunu kaydeden Yalçın, şunları söyledi: “Bu davanın müştekisi bütün millettir. Bu davaya milletimizin tamamı müdahildir. Çatı davası, süreci ve sonuçlarıyla 15 Temmuz’un tetikçilerini, azmettiricilerini, destekçilerini bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarmalıdır. Pensilvanya’daki ihanet baronu, zillet şatosundan bu davayı takip ederken, milletimizin, milletin sivil toplum kuruluşlarının bu davaya duyarsız kalması mümkün değildir. FETÖ’yle mücadelenin, FETÖ’cüleri tam anlamıyla tasfiye etmenin derdini taşıyanlar, evde televizyon seyretmek, statlarda maç seyretmek yerine bu davayı izlemelidirler. Bu davanın iddianamesinde, sanık beyanlarında, tanık beyanlarında, müştekilerin, müdahillerin açıklamalarında devleti ele geçirmeye, milleti esir etmeye, ülkeyi işgal ve emperyal güçlere teslim etmeye azmetmiş kirli bir güruhun tarihini göreceksiniz. Hocaefendi denilen Pensilvanyalı Lawrence’in ‘Emperyal aklın kölesi’, ‘kapitalist çarkın dişlisi’, ‘küresel sömürü’nün lejyoneri olduğunu idrak etmek isteyen bu davayı takip etsin. Gladio’nun, NATO’nun, yabancı ülkelerin istihbarat unsurlarının ülkemize dönük hedeflerine, ülkemizdeki yerli tetikçilerine, aralarındaki iş birliğine dair bir tarihi belge olacaktır bu davanın yargılaması ve nihai kararı.”

Gündoğdu: Hainler, hak ettikleri cezayı bulacak

TBMM İdare Amiri ve Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ise, 15 Temmuz davasının takipçisi olacaklarını dile getirdi. Milletin, 15 Temmuz destansı direnişindeki duruşunu, davaların takibinde de sürdürmesinin önemli olduğunu belirten Gündoğdu, “Milletin üzerine kurşun sıkanlar hak ettikleri cezayı bulacak” ifadelerini kullandı.

Gündoğdu, “Her daim, Türkiye’de karışıklıklardan medet uman uluslararası şer odakları, 15 Temmuz gecesi bu milletin tankları kovaladığına tanıklık etti. Milletin, demokrasiye sahip çıktığını herkes gördü” şeklinde konuştu.

Kır: 15 Temmuz küresel bir kalkışmadır

Şehitler için duaların edildiği programda, platform adına açıklamayı Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi, 15 Temmuz Platformu Koordinatörü Mustafa Kır yaptı. 15 Temmuz ihanet kalkışmasının emperyalist güçlerin maşası hain bir grup tarafından doğrudan doğruya ülkemizin birliğini, milletimizin kendisini hedef alan bir kalkışma olduğunu vurgulayan Kır, “Onun için milletimizin her bir ferdinin 15 Temmuz ihanet kalkışmasının hem mağduru hem tanığı hem de müştekisi sıfatıyla FETÖ davalarını takip etme, FETÖ sanıklarının hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını isteme hakkı vardır. Biz Ankara 15 Temmuz Platformu olarak milletimizi ve sivil inisiyatifi temsilen FETÖ davaları sonuçlanıncaya ve hainler hak ettikleri cezaya çarptırılıncaya kadar görevimizi sürdürme kararlılığı içindeyiz. Nesiller değişse de asırlar geçse de bu hain kalkışmayı nesilden nesile aktaracağız, unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz FETÖ kalkışması halkımızın samimi duygularını sömürüp palazlanan, adına imam, adına cemaat, adına hizmet hareketi denilen ve maalesef bize bizden görünerek dairemizde, okulumuzda, askerimizin, emniyetimizin, yargımızın, iş dünyamızın içinde gizlenen Fetullah Gülen ve şürekasının, ülkemiz üzerinde hain emeller besleyen, küresel şer güçlerin desteği ile gerçekleştirdiği bir kalkışmadır. Bugün Suriye’de ülkemizin güvenliğini tehdit eden PKK, PYD, YPG, KCK gibi terör örgütlerinin ABD tarafından eğitilmesi, ellerine binlerce TIR silah ve mühimmat tutuşturulması, 15 Temmuz darbe kalkışması başarısızlığının rövanşını alma gayretinden başka bir şey değildir. 35 yıldan beri içeride PKK terörü ve darbelerle boğuşan devletimiz şimdi de dışarıdan devletimizin bekasını, sınırlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK, PYD, YPG, KCK ve DAEŞ gibi terörist unsurları etkisiz hale getirmek için 20 Ocak 2018 günü Suriye topraklarında Zeytin Dalı Harekâtı’nı başlatmıştır. Biz tarih boyunca destan okuyan değil, destan yazan bir milletiz. Dünya görüşü farklılıklarına rağmen vatanımızı böldürtmeme, bayrağımızı indirtmeme, ezanımızı dindirtmeme adına 249 şehit vererek 15 Temmuz gecesi yazdığımız direniş ve diriliş destanını; ABD’ye rağmen Suriye topraklarında ABD’nin desteklediği, yardım ve yataklığını yaptığı, sonra da kalleşçe üzerimize saldığı PKK, PYD, YPG, KCK ve DAEŞ gibi terörist unsurlara karşı yazacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bütün dünya, işgal için değil, ihya için sınır ötesinde görev yapan, düğüne gider gibi cepheye koşan ve şehit olmayı yaşamaktan daha çok arzulayan kahraman askerlerimizin görevini ifa ettikten sonra zaferle ülkesine döneceğine şahit olacaktır. Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.