Ali Yalçın: Gençlerin ektiği tohumlar umutlarımızı yeşertecektir

Ali Yalçın: Gençlerin ektiği tohumlar umutlarımızı yeşertecektir

Genç Memur-Sen Üniversite Komisyonu ve Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet (ADEM) Öğrenci Topluluğu Türkiye Buluşması Kızılcahamam’da yapıldı. “Bugünün ihyasından Yarının İnşasına” temasıyla düzenlenen program Genel Başkan Ali Yalçın’ın konuşmasıyla...

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, gençlerin medeniyet coğrafyasının yarına ilişkin umudunu temsil ettiğini belirterek, “Adaletli bir dünya gençlerin gayretiyle inşa olacaktır. Gençlerin ektiği tohumlar yarınlara ilişkin umudumuzu yeşertecektir” dedi.

Genç Memur-Sen Üniversite Komisyonu ve Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet (ADEM) Öğrenci Topluluğu Türkiye Buluşması Kızılcahamam’da yapıldı. “Bugünün ihyasından Yarının İnşasına” temasıyla düzenlenen program Genel Başkan Ali Yalçın’ın konuşmasıyla sona erdi.



Üç gün süren programa Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara Milletvekili, TBMM İdari Amiri ve Eğitim-Bir-Sen Onursal Başkanı Ahmet Gündoğdu, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve çok sayıda davetli katıldı.



 

Kurtulmuş: Büyük medeniyeti birlikte inşa edeceğiz

Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, büyük medeniyeti hep birlikte inşa edeceklerini söyledi. Büyük bir gelir adaletsizliğinin olduğu bir çağda yaşadıklarını kaydeden Kurtulmuş, “Dünya nüfusunun yüzde 0,7’si, dünyadaki servetin yüzde 44’üne sahiptir. Dünya nüfusunun yüzde 70’i ise, dünyadaki servetin, sadece yüzde 3’üne sahiptir. Böyle bir dünya, yaşanabilir bir dünya değildir. Son üç asırdır dünyaya modern Batı kültürü hâkimdir. Günümüzde ortaya çıkan adaletsizlik tablosu Batı etkisinin sonucudur. Afrika ve Asya’nın sömürülmesi modern bir düşüncenin ürünüdür. İnsanlar arasında bu kadar fazla farklılıkların ortaya çıkması modern paradigmanın bir sonucudur. Bu paradigmayı kökten değiştirmeden bu sorunu çözemeyiz. Dünyayı böyle okuduğumuz vakit, iman, irfan, fikir ve aksiyon bizim için çok daha önemli hale gelecektir” ifadelerini kullandı.



Yeni ve adaletli bir medeniyet için gayret gösterdiklerini dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Memur-Sen, Genç Memur-Sen bunun için var. Bizler bunun için çalışıyor, ter akıtıyoruz. Gazeteci arkadaşlar bunun için çalışıyorlar, sanatçılar, yazarlar, mimarlar, yeni bir medeniyet için çaba sarf ediyorlar. İlim, bizim medeniyetimizce çok kutsaldır. ‘Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu’ anlayışını benimsiyoruz çünkü. İlim önemli olduğu kadar, tek başına yeterli de değildir. İlim, irfanla birleşmeli ve halka halka yayılmalıdır. İrfan, insanın kendisini bilmesidir. Batı ve İslam dünyası arasında ilmin konumlandırılması açısından da büyük farklılıklar vardır. Modern dünyada ilim, sizlere statü kazandırır. Doktora teziyle doktor olursunuz. Bizde ise, her ilave bilgi, bize ilave bir sorumluluk kazandırır. Bizleri yükümlü kılar.”

Bu tür çalışmaları gördükçe ümitlendiğinin altını çizen Kurtulmuş, “Köprünün altından çok sular geçti. Yasakçı zihniyetlerin olduğu Türkiye’den, her şeylerin konuşulabildiği, tartışılabildiği bir zemine geldik. Dünyada artık mevcut medeniyetin değerleri ile adaletli bir düzenin kurulamayacağını herkes biliyor. Yeni medeniyet için aksiyon ortaya koyabilecek olanlar siz gençlersiniz” şeklinde konuştu.



 

Yalçın: Adil bir dünya için sorumluluk alıyoruz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, daha adaletli bir dünyanın gençlerin çabalarıyla mümkün olduğunu kaydetti. Küresel adaletsizliğin sona erdirilmesi noktasında Türkiye’nin entelektüel beyinleri olarak Mehmet Akif İnan’ın önderliğinde yola çıktıklarını söyleyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkenin korku tünelinden çıkmasını, vesayetten arındırılmasını, bu ülkenin özgür, müreffeh olmasını, daha genel anlamda dünyanın adil ve barış içinde olmasını amaçlayan Memur-Sen’in gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen’le beraberiz. Bu program için sizleri yürekten kutluyorum. Bundan sonrası çok daha kolay diye düşünüyorum, bundan sonrasında sizler yarışacaksınız.”
 


Kamusal alan yalanına Memur-Sen teşkilatı son verdi

Geçmiş yıllardaki adaletsizliklere değinen Yalçın, “Buradaki genç kardeşlerimin ablaları, anneleri geçmiş dönemlerde travmalarla yüzleşti. Mezun oldular ama kamuda görev alamadılar. ‘Kamuda görev alacaksan şu şekilde giyineceksin’ dediler. Bu ülkede vergisini ödeyen, askerliğini yapan millî duygusu olan birçok insan kamuda hizmet üretemedi. Kızlar turnike aralarında yaşadıkları acıyla eğitimlerini tamamlamak için başka ülkelere gittiler. Avukat oldular, ‘Bu şekilde size çalışma ehliyeti vermeyiz’ dediler. Siyasi partiler bunu değiştirmek için eylem yaptı. Sivil toplum yıllarca mücadele etti ama bu konuda netice alabilmek Memur-Sen’e nasip oldu. Özgürlük için yola çıkarak 12 milyon 300 bin imza topladık. Çözüme yönelik büyük bir sorumluluk üstlenerek kamusal alan yalanını bitirdik” diye konuştu.




İnsanlığa ilaç olabilmek için çalıştık

Memur-Sen olarak ham demokrasiden tam demokrasiye geçişte büyük bir rol oynadıklarını vurgulayan Yalçın, millet iradesinin önünü açmak üzere çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Yalçın, “Evrensel anlamda insanlığa ilaç olabilmek için çalıştık, çabaladık. Zulme karşı sesimizi yükselttik, dünyanın herhangi bir yerinde sessiz mazlumlar varsa onların sesi olduk. Bangladeş, Doğu Türkistan, Filistin, Mısır, Suriye ve benzeri ülkelerde zulme sessiz kalmadık. Onun için Memur-Sen, sadece bir emek hareketi değildir. Memur-Sen, bir erdemliler hareketidir. Bu teşkilatın kuruluşunda kendi medeniyetine, kültürüne yaslanma ve oradan beslenme vardır” dedi.

 


Ümmeti ayağa yeniden sizler kaldıracaksınız

“Bu toplantıyla yarına ilişkin planları, projeleri yeniden müzakere ediyoruz” diyen Yalçın, şöyle konuştu: “Üniversitelerde gençlik teşkilatı olarak birbirimizle yardımlaşacak ve yarışacağız. Gittiğimiz ülkelerde ‘Türkiye ayağa kalkarsa ümmet de ayağa kalkar’ diyorlar. Umut burası, son kale burası. Bu ümmeti ayağa yeniden sizler kaldıracaksınız. Burası ana kucağıdır. Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Afrika’da bir sıkıntı varsa, sığınacakları yer burasıdır. Burası sadece bizim yurdumuz değildir. Medeniyetin beşiği ve ana yurdudur. Burası düştüğü zaman coğrafya düştü demektir. Bayrak buradan kalktığında tüm coğrafyamızda bayrağımız yeniden dikilecektir.”



Gençlere yeniden büyük Türkiye’nin inşasında büyük görev düştüğünü dile getiren Ali Yalçın, “Gelecek, gençlerin alın teriyle şekillenecektir. Yarın için çabası olan, yarın için medeniyet tasavvuru olan bir gençliğe ihtiyacımız var. Sizler bizim umudumuzsunuz. Bu coğrafyanın umudusunuz, medeniyet coğrafyasının yarına ilişkin umudunu temsil ediyorsunuz. Yarınlar sizlerin eliyle yükselecek, adaletli bir dünya sizlerin gayretiyle inşa olacaktır. Sizlerin ektiği tohumlar yarınlara ilişkin umudumuzu yeşertecektir” şeklinde konuştu.



Gündoğdu: Gençlik siyasetin merkezinde olmalıdır

Ankara Milletvekili, TBMM İdari Amiri ve Eğitim-Bir-Sen Onursal Başkanı Ahmet Gündoğdu, Genç Memur-Sen’i, ülkeyi emanet edebilecekleri gençlerin yetiştirilmesi için kurduklarını, yeni anayasa teklifiyle beraber Meclis’in temsil gücünün artacağını ifade ederek, “Bu paket hayata geçtiğinde Meclis merkezde olacak. Seçilme yaşı 18 olacak. Bu madde sizi ilgilendiriyor. Şimdi biz gençlere diyoruz ki, siz de sorumluluk alacak yaştasınız. Eğer 18 yaşındaki gençler seçiyorsa seçilme hakkının da olması lazım. Daha önce 30’du bu, 25’e indirildi. Şimdi de 18’e indiriyoruz. Gençliğin siyasetin merkezinde olması lazım” diye konuştu.

Rejim tartışmalarına da değinen Gündoğdu, şunları söyledi: “Bu sistem Türk tipi başkanlık sistemidir. Rejim değişiyor diyorlar. Rejim nedir, sistem nedir, yönetim biçimi nedir bunları bilmek lazım. Bizim rejimimiz nedir? Cumhuriyet. Biz bu sistemde cumhuriyeti kaldırmıyoruz ki. Yine Cumhuriyet olacak. Hatta en güzeli olacak. Bakın önceden Cumhurbaşkanı millet tarafından doğrudan seçilemezken, şimdi bizzat millet tarafından seçiliyor. Cumhurbaşkanı da, hükûmet de millet tarafından seçilecek. 50’lere kadar ezanların susturulduğu, camilerin ahır yapıldığı, millete göbeğini kaşıyan adam muamelesi yapıldığı vesayetçi sisteme rejim diyorlarsa ‘evet rejim değişiyor.’ Artık egemenliği bir zümreye değil, millete veriyoruz.”



 

Selvi: Yaşadığımız çağın sorumlusu olabilecek gençlersiniz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genç Memur-Sen yönetimine böyle bir toplantı gerçekleştirdiği için teşekkür ederek, sözlerine başladı. Selvi, “Bugün burada genç Memur-Sen’in organizesinde bir Türkiye buluşmasını gerçekleştiriyoruz. Ama bu buluşma yalnızca Genç Memur-Sen teşkilatlarının buluşması değil, ADEM çerçevesinde şekillendirdiğimiz üniversite gençliğimizin bir entelektüel bilinçle yetişmesi adına bir kilometre taşı olmasını dilediğimiz bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Bu noktada Genç Memur-Sen başkanına ve yönetimine, katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bir fetret döneminden geçildiğini belirten Selvi “Dünya tarihinin her döneminde imtihan ağır olmuştur. Tarihin akışı içinde bazı dönemlere fetret dönemleri denir. Böyle bir dönemi yaşadığımız çağın ana sorumlusu olabilecek gençlersiniz” ifadelerini kullandı.


Tekin: Yakın tarihte neler yaşadığımızı biliyorsunuz

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, başkanlık sistemini teorik çerçevesiyle anlatarak, yeni sistemle doğrudan demokrasiye biraz daha yaklaşılacağını belirtti. Tekin “Bu anayasa ile yıllardır parlamenter sistemin yol açtığı zaaflar kapanacak. Geçmişte parlamenter sistem temsil hakkının yeterince sağlanamamasına yol açmıştı. Hepiniz yakın Türkiye tarihinde neler yaşadığımızı biliyorsunuz” şeklinde konuştu.



Çakırcı: Medeniyet kavramına yoğunlaşmalıyız

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ise, “Medeniyet Mefkûremizden Atiye: Gençlik Tahayyülümüz” konulu bir sunum yaptı. Medeniyet kavramına yoğunlaşmaları gerektiğini vurgulayan Çakırcı, “İlk medeniyetimizin öncüleri, daima adaletli bir medeniyetin kurucusu ve taşıyıcısı olmuşlardır. Peygamber Efendimizin dönemi de, Endülüs, Selçuklu, Osmanlı dönemi de böyle dönemlerdir. Yesrib’i Medine yapan, medeniyet inşa tasavvurudur” değerlendirmesinde bulundu.



Beyhan: ‘Dünya beşten büyüktür’ diyen iradeye omuz veriyoruz

Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan, programın açılışında yaptığı konuşmada, yaşadıkları zaman ve coğrafyanın kendilerine yüklediği sorumluluk bilincinin eseri olarak Genç Memur-Sen ve ADEM öğrenci topluluğunun ortaya çıktığını ifade ederek, “Genç Memur-Sen ve ADEM öğrenci teşkilatımız; adalet, ehliyet, eminlik, duyarlılık, kardeşlik, eşitlik, takva, iyilik, barış, sevgi, paylaşma ve dayanışma temelinde uzun soluklu kutlu yürüyüşünü tarihten aldığı mirasla bugün de sürdürme azim ve gayretindedir. Biz gücümüzü birlikteliğimizden, birliğimizden alıyoruz. Yeryüzünde iyi insanlar halkasını çoğaltıp adil ve yaşanılabilir bir dünya tahayyülümüzü her birlikte gerçekleştireceğiz. ‘Dünya beşten büyüktür’ diyen iradeye bu anlamda omuz veriyor ve omuz vermeye devam edeceğiz. Bu bağlamda teşkilatımız sorumluluğunun farkındadır” dedi.



Programda, Eğitimci Yazar Ramazan Kayan, Memur-Sen danışmanlarından Avukat Serdar Bülent Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah ve Sosyal Medya Uzmanı İbrahim Yörük de birer konuşma yaptılar.
















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.