Ali Yalçın: "Her Kazanımın Altında Alın Terimiz Var"

Ali Yalçın: "Her Kazanımın Altında Alın Terimiz Var"

Memur-Sen Van Temsilciliği tarafından düzenlenen genişletilmiş il divan toplantısı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Memur-Sen Van Temsilciliği tarafından düzenlenen genişletilmiş il divan toplantısı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Van’da çeşitli temaslarda bulunan Yalçın ayrıca Memur-Sen İl Temsilciliği binasının açılışına da katıldı.vanziyaret-(12)

Memur-Sen İl Divanı’na katılan Genel Başkan Ali Yalçın üyelere seslendi. Mutabakatla sonuçlanan 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarını anlatan Yalçın, gerek genele gerekse hizmet kollarına ilişkin elde edilen önemli kazanımlarla birlikte tarihi bir süreci geride bıraktıklarına vurgu yaptı. Toplu sözleşmede büyük bir mücadele vererek sendikalı ile sendikasız arasında bir makas oluşturduklarını söyleyen Yalçın, “ Yıllardır toplu sözleşme masasında ve sahada güçlü bir mücadele örneği sergiliyoruz. Son toplu sözleşme ile 92 yeni kazanım daha elde ederken, örgütlüler adına %30 ile %40,22 arasında bir oransal artışa imza attık. Bunun yanında toplu sözleşme ikramiyesi 2022 yılı için 400 lira olacak şekilde anlaşmaya vardık. Bizim toplu sözleşme masasında gece gündüz demeden çalışarak, emek vererek, mücadele ederek elde ettiğimiz kazanımları görmezden gelen ve ‘Sendika ne işe yarıyor’ diyen bir kesim vardı. Toplu sözleşme ikramiyesini örgütlüler adına artırarak bu sorunun bir nebze olsun önüne geçmiş bulunmaktayız. Bu rakam ilerleyen yıllarda daha da artacak. Örgütlüler ile örgütlü olmayanlar arasındaki makasın daha da açılması için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.vanziyaret-(2)

Yalçın, 6. Dönem Toplu Sözleşme ile yıllardır keşmekeşe dönen sözleşmeliler ve 3600 ek gösterge konularının da çözüme kavuşması adına kararlar alındığına dikkat çekerek, “Bakanlık ile yetkili sendika oluşturacağı komisyonlarla her iki konuyu da 2022 yılı içerisinde görüşerek karara bağlayacak. 3600 ek gösterge konusu çözüme kavuştuğunda emekli ikramiyelerinde 30 bin liraya varan artışlar olacak. Bu toplu sözleşmede genele ilişkin ciddi kazanımlar elde ettik. Bunun yanında hizmet kollarında da toplam 7 milyar TL’yi bulan kazanımlarımız mevcut. Bunlar bize durduk yere verilmedi. Her kazanımın altında ciddi bir mücadele ve alın teri mevcut. Elde edilen yeni kazanımlarla birlikte üye sayımızda da ciddi artışlar söz konusu. Büyüyerek gücüne güç katan Memur-Sen ailesi gelecekte de kamu görevlileri adına yeni kazanımlar oluşturmak adına elinden gelen gayreti gösterecektir” dedi.vanziyaret-(9)

Van İl Temsilciliği Binası Açıldı

Yalçın Van’daki Memur-Sen İl Temsilciliği binasının açılışına da katıldı. Burada konuşan Genel Başkan Yalçın, “ Sendikal mücadelemizde çıtayı yükseltirken yeni açılan hizmet binalarımızda da verdiğimiz hizmeti büyütme gayretiyle bu güne tanıklık ediyoruz. 81 ilde kendi mekânlarımızda hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Biz 1992’de sendikal mücadelemize başlarken ‘Memurdan sendikacı olmaz, memurun sendikası olmaz’ diyenler vardı. Memur-Sen bugün ülkenin tamamında örgütlenerek, 11 hizmet kolunun tamamında yetki sahibi olarak, 1 milyonu aşan kapasiteyle Türkiye’nin en büyük konfederasyonu haline gelerek hem kamu görevlilerinin umudu hem üyelerimizin gururu hem de kamu vicdanının sesi olmuştur. Bizim sendikacılığımızın diğer sendikal hareketlerle karşılaştırdığında bazı şeylerin anlaşılamadığını görüyoruz. Çünkü biz sendikacılığı diğerlerine göre değil, kendi medeniyet değerlerimize göre yapıyoruz. Bu güzel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür ediyorum ve yeni hizmet binamız hayırlı ve güzel işlere vesile olsun” dedi.

Açılışta konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez ise hayırlı olsun dileklerini ileterek, “Sendika memurların hak ve hukukunu savunurken aynı zamanda kurumların da daha düzenli ve işlevsel çalışmasını sağlayan, üyesinin menfaatinin yanı sıra memleketin ve milletin ve memleketin de menfaatini gözeten bir oluşumdur. Memur-Sen de bu güne kadarki tavrıyla bu dengeyi sağladığı için kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Abdulahat Arvas da Türkiye’nin 20 yılda zorlu şartları geride bıraktığını ifade ederek, “ Hangi alanda olursa olsun ülkesi ve ülkenin geleceği için mücadele eden, çaba gösteren Memur-Sen ve bağlı sendikaların çabalarını görüyor ve biliyoruz. Bu açıdan Memur-Sen’in yeni hizmet binasının açılışını da oldukça önemli görüyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.vanziyaret-(3)

Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Ali Uca, yeni hizmet binası için şube başkanlarıyla birlikte çok ciddi bir alan taraması yaparak bu günlere gelindiğinin altını çizdi. Memur-Sen’in hak ettiği bir binaya kavuşması için büyük bir çaba sarfettiklerini belirten Uca, yeni hizmet binası ile verilen hizmet kalitesinin daha da artacağını söyledi.

Van programı kapsamında Vali Mehmet Emin Bilmez’i ziyaret eden Yalçın sonrasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’yi ziyaret ederek çeşitli istişarelerde bulundu. Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke’ye de bir ziyaret gerçekleştiren Yalçın, sonrasında Başkale’deki Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlerle bir araya geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.