Ali Yalçın: “İlave İyileştirme Külfet Değil Kuvvet Oluşturur”

Ali Yalçın: “İlave İyileştirme Külfet Değil Kuvvet Oluşturur”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TÜİK tarafından %2,88 olarak açıklanan Kasım ayı enflasyon oranının ardından açıklamalarda bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TÜİK tarafından %2,88 olarak açıklanan Kasım ayı enflasyon oranının ardından açıklamalarda bulundu. Fiyat istikrarı için yapılan çalışmalarla enflasyon rakamlarının tek haneye indirilmesi gerektiğini söyleyen Yalçın, sabit gelirliler için ilave bir iyileştirme yapılması ve sabit gelirlilerin alım gücünün yükseltilmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

TÜİK tarafından açıklanan %2,88 Kasım ayı enflasyon verisine göre; Temmuz-Kasım enflasyonu %14,05, yıllık enflasyon %84,39 olarak gerçekleşirken 6. Dönem Toplu Sözleşme ikinci altı aylık zammı ile beraber memur ve emeklilerine Aralık ayı itibariyle uygulanacak zam oranı %15.11 oldu. Açıklanan rakamların ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Fiyatların genel seviyesindeki artışın çalışma ve sosyal hayata yönelik olumlu düzenlemeleri gölgelememesi gerektiğine dikkat çeken Genel Başkan Yalçın, “Yatırım-istihdam-üretim-ihracat ve büyüme alanında atılan adımlara eşgüdümlü olarak fiyat istikrarı için yapılan çalışmalarla enflasyon rakamları tek haneye indirilmelidir. Yüksek enflasyon, tehdit olarak en çok sabit gelirlilerin düşmanıdır. Yükün büyük çoğunluğunu sırtlanan sabit gelirlilerin enflasyon korkusundan uzaklaştırılması durumunda çalışma hayatında yapılan iyileştirilmelere bir yenisi daha eklenmiş olacaktır. Nitekim, 6. Dönem Toplu Sözleşme ile hüküm altına aldığımız kazanımlar neticesinde çalışma hayatında çok önemli adımlar atılmış ve kamu görevlileri açısından büyük memnuniyet uyandırmıştır. Bunların başında "sözleşmeliye kadro" ve bazı eksiklikleri olmasına rağmen ‘ek gösterge’ çalışması gelmektedir” dedi.

Yalçın: Sabit gelirlilerin alım gücü iyileşmeli

Ali Yalçın sözleşmeli personel düzenlemesi ile 424 binden fazla sözleşmelinin kadroya geçirilecek olması ve 5 milyon 300 bin kamu görevlisini kapsayan ek gösterge düzenlemesi ile önemli adımlar atıldığına vurgu yaparak, şu ifadelere yer verdi: “Sorunları gören ve çözüm üreten devletimiz, kayıpları telafi edecek ilave iyileştirme ile enflasyon sorununa da çözüm üreteceğine inanıyoruz. 2022 yılında atılan olumlu adımlara bir yenisi daha eklenerek; Türkiye Yüzyılı’nı taçlandıracak, Türkiye’yi şahlandıracak, sabit gelirlileri rahatlatacak ilave iyileştirme yapılmalı. Kira, gıda gibi artışlar karşısında bordroluların alım gücü yükseltilmelidir. Türkiye’nin yıllardır özlemini kurduğu 2023 Hedefinde, devletin hizmet sunumunda asli özne olan kamu görevlilerimizin unutulmayacağına inanıyor; kamu görevlilerimize yapılacak ilave iyileştirmenin devletimize külfet değil, kuvvet oluşturacağının bilinmesini istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum