Ali Yalçın: Kamu Görevlilerinin İş Güvencesi Korunmalı‏

Ali Yalçın: Kamu Görevlilerinin İş Güvencesi Korunmalı‏

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Milli Gazete'ye önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın, yeni hükümet programında çalışma hayatı, kamu görevlileri sendikacılığı ve kamu personel sistemi kapsamında yer verilmesini önemsediği konuları anlattı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Milli Gazete'ye önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın, yeni hükümet programında çalışma hayatı, kamu görevlileri sendikacılığı ve kamu personel sistemi kapsamında yer verilmesini önemsediği konuları anlattı. Kamu görevlilerinin iş güvencesinin tartışıldığı ya da sona erdirileceği algısı uyandıracak kavram, içerik ve hedeflerin kesinlikle yeni Hükümet Programı'nda yer almaması gerektiğini söyleyen Yalçın, çalışma hayatının önemli konularına değindi.

 

KAMU GÖREVLİLERİNİN GELİR VERGİSİ MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ

Maaş erimelerine neden olan gelir vergisi mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirten Yalçın, gelir vergisi nedeniyle oluşan kaybın kamu işvereni tarafından telafi edilmesi yöntemlerinden birisi kullanılmak suretiyle giderileceği hususunun mutlaka Hükümet Programı'nda ifade edilmesi gerektiğini kaydetti.

4/C VE 4/B'Lİ PERSONEL KADROYA ALINMALI

Yalçın, talepleri arasında 4/C ve 4/B kapsamında istihdam edilen kamu görevlileri ile kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan, yürüttükleri görevler itibariyle kamu görevlileriyle aynı işleri gören kamu işçilerinin durumuna da dikkat çekti. Bu konuda 3'üncü Dönem Toplu Sözleşme'de varılan uzlaşmanın kısa sürede hayata geçirileceği hususunun hükümet programına alınmasını vurgulayan Yalçın, bunun yanında kamu hizmetlerinde vekil, usta öğretici, ek ders ücreti karşılığı gibi isim ve yöntemlerle hizmet sunanların kadroya geçirilmesinin önemini aktardı. Bu yöntemlere son verilerek sadece kadrolu istihdama dayalı personel sistemi oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

FİİLİ HİZMET ZAMMI BEKLENTİLERİ KARŞILANMALI

Fiili hizmet zammından yararlanan kamu görevlilerinin kapsamının artırılmasına dönük çalışmanın ivedilikle başlatılması konusuna da talepleri arasında yer veren Yalçın, en kısa sürede yasal düzenlemenin yapılarak,  fiili hizmet zammı beklentilerinin karşılanmasını dile getirdi. Yalçın, bunun yanında bir de ek göstergelerin arttırılması noktasında beklenti içerisinde bulunan kamu görevlilerinin ek göstergelerinin artırılmasına, işçilikte geçen sürelerin kazanılmış hak aylığında, emekli aylığı ve ikramiyesinde değerlendirilmesine dönük çalışmaların başlamasının önemli olduğunu söyledi.

EK ÖDEMELER EMEKLİ MAAŞINA YANSITILMALI         

Yalçın aktardığı talepler arasında kamu görevlilerinin hemen hemen bütününde maaş ve ücretlerin azımsanmayacak tutarını oluşturan ek ödemenin, emekli maaşının hesaplanmasında dikkate alınacağı konusunun hükümet programında mutlakta yer alması gerektiğini belirtti.

Abdullah Özbay / Milli Gazete

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.