Ali Yalçın: “Kamu Görevlilerinin Maaşı Arttırılmalı”

Ali Yalçın: “Kamu Görevlilerinin Maaşı Arttırılmalı”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bir kez daha hükümete seslendi ve memurlar maaşlarına iyileştirme yapılmasını istedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bir kez daha hükümete seslendi ve memurlar maaşlarına iyileştirme yapılmasını istedi.

Sosyal medya hesabından çağrıda bulunan Yalçın, Ocak ayı enflasyonu ile Hakem Kurulunun daha önce vermiş olduğu %3’lük zammın yarısından fazlasının eridiğini söyledi. Yalçın, “Ocak ayı enflasyonu %1,68 Kamu İşvereninin ve Hakem Kurulu’nun birinci 6 ay için verdiği zam %3 Hakemin zammının %56’sı Ocak ayı enflasyonu tarafından geri alındı” diyerek enflasyon rakamlarının bu şekilde devam etmesi halinde memurların aldığı zammın 3. aydan itibaren tamamen enflasyona yenileceğini söyledi.

2020’de; %4+%4 Hakem zammı, %14,60 yılsonu enflasyonu, %6,08 toplam enflasyon farkı tablosu olduğunu hatırlatan Yalçın, 2021’de de benzer bir tablo oluşmaması için önerilerini sıraladı.

Öncelikle 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere seyyanen zam yapılması gerektiğini belirten Yalçın, ayrıca enflasyon oranının hakem zammını geçtiği aydan itibaren ise enflasyon farkı zammı yansıtılmasını istedi.  “Enflasyonla mücadele maaş ve moral kaybıyla değil, maaş ve moral artışıyla yapılmalı” ifadelerini kullanan Yalçın, 2020 yıl sonu enflasyonunun ve 2021’in ilk enflasyon oranının, kamu görevlilerine en düşük devlet memur maaşının %10’u oranında (400 TL) Ocak ayından geçerli olmak üzere seyyanen zam yapılması teklifinin gerekliliğini teyit ettiğini belirtti. 

Ağustos ayında gerçekleştirilecek 6. Dönem Toplu Sözleşme’ye değinen Yalçın, “Kamu İşvereni ve Hakemi 5. Dönemdeki enflasyon hesabı hatasına ve makul teklifleri göz ardı etme yanlışına düşmemeli. Hem 2020 hem de 2021’de enflasyon oranı bazlı çok fazla veriye sahip durumdalar” ifadelerini kullandı.zamtwitdizi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.