Ali Yalçın, PCR testi zorlamasından vazgeçilmelidir

Ali Yalçın, PCR testi zorlamasından vazgeçilmelidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, PCR testi yaptırmayan öğretmenlerin derse alınmamasıyla ilgili olarak, “PCR testi yaptırmayan öğretmenlerin derslere alınmaması hatalı bir uygulamadır.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, PCR testi yaptırmayan öğretmenlerin derse alınmamasıyla ilgili olarak, “PCR testi yaptırmayan öğretmenlerin derslere alınmaması hatalı bir uygulamadır. Eğitimcilerin kahir ekseriyeti, yüzde 90’ın üzerinde aşı olmuşken, hâlâ PCR testi ve aşı tartışması üzerinden zorlamalarda bulunmak eğitime katkı sağlamayacak, okulların açık tutulması hedefine de hizmet etmeyecektir. Dayatmalar yerine eğitimcilerin derslerine odaklanması sağlanmalı, moral ve motivasyonunu bozacak politikalardan uzak durulmalı, PCR testi zorlamasından vazgeçilmelidir” dedi.

Ali Yalçın, Siirt ve Batman’da üyelerle bir araya geldi, kurum ziyaretlerinde bulundu.

 

Sendikacılığa özen, sendikalılığa önem kazandırdık

Her zaman milletin, millî iradenin yanında olduklarını, kuruluş felsefelerinden ve prensiplerinden ödün vermeden sendikal yolculuklarını sürdürdüklerini kaydeden Yalçın, “Sendikacılığa özen, sendikalılığa önem kazandıran bir toplu sözleşmeye imza attık, birçok sorunu çözüme kavuşturduk, kazanımlar elde ettik. Sendikacılığı yeniden tanımlayan ve konumlayan, sendikacılığa yeni bir soluk getiren entelektüel bir kapasite, güçlü bir teşkilatız. Diğerlerine göre değil, değerlerimize göre sendikacılık yapıyoruz. Anadolu’nun kabul görmüş değerlerini baş tacı eden, milletle hiçbir zaman çatışmayan, karşı karşıya gelmeyen, derdi ve davası olan, yeniden güçlü medeniyet iddiası/idealiyle yürüyen bir sendikal hareket olarak kendimizi ayrı konumladık ve istikametimizi hiç kaybetmedik” şeklinde konuştu.



 

Milyonlarca insan için son dakikaya kadar mücadele ettik

6. Dönem Toplu Sözleşme ile önemli bir eşiği geride bıraktıklarını belirten Yalçın, “Milyonlarca insanın yükünü omuzladık ve son dakikaya kadar mücadelemizi sürdürdük. Bize masada ilk gelen teklif 2022 ve 2023 yılları için toplamda yüzde 23’tü, biz bunu çeşitli müzakerelerle yüzde 26’ya kadar çıkardık. Bunun maaşlara yansıması ise yüzde 28,61 olacak. Örgütlüler için ise yüzde 30 ile yüzde 40,22 bandında bir iyileştirme söz konusu” ifadelerini kullandı.



 

Kanunun değişmesi için çalışacağız

Yalçın, 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler konusunu masada görüştüklerini ve neticelendirmek üzere bir karara bağladıklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Yıllardır sözleşmeliler ve 3600 ek gösterge konuları masanın gündemine dâhil değil, dediler. Ancak biz bunları toplu sözleşme gündemine getirdik ve neticelendirme yolunda kayıt altına aldık. Yıllarca sendikalı ile sendikalı olmayan arasında bir ayrım yapılsın istedik. Bu toplu sözleşmede isteğimizi de bir nebze olsun yerine getirmeyi başardık. Örgütlü olan için toplu sözleşme ikramiyesinin 2022 yılı için 400 TL’ye çıkarılmasını sağladık. 2023 yılında ise bu rakam daha da artacak. Bundan sonraki süreçte enerjimizi toplu sözleşme sürecini bizim adımıza çetrefilli hâle getiren 4688 sayılı Kanun’un değişmesi adına kullanacağız. İşçi toplu sözleşmeleri ile kıyaslandığında memur toplu sözleşmeleri gerek işleyiş gerekse süre bakımından dezavantajlı bir durum oluşturuyor. Biz kanunun daha adil ve süreci daha kolay işletecek şekilde değişmesi için çeşitli girişimlerde bulunacağız.”

 

Genel Başkan Ali Yalçın, programı kapsamında Siirt Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nu, İl Millî Eğitim Müdürü Deniz Edip’i, Batman Vali Hulusi Şahin’i, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’i ve İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ı ziyaret etti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum