Ali Yalçın: Performans değerlendirme uygulaması geri çekilmelidir

Ali Yalçın: Performans değerlendirme uygulaması geri çekilmelidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Millî Eğitim Bakanlığı’nın 12 ilde pilot olarak alelacele uygulamaya koymaya çalıştığı öğretmen performans değerlendirmesini kabul etmediklerini ifade ederek sert tepki gösterdi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Millî Eğitim Bakanlığı’nın 12 ilde pilot olarak alelacele uygulamaya koymaya çalıştığı öğretmen performans değerlendirmesini kabul etmediklerini ifade ederek, “Daha önce denenen, okullarda iş barışına zarar veren, kurumları, kişileri mahkemelik yapmaktan öteye gitmeyen bu uygulama geri çekilmelidir” dedi.  

‘Sizi birbirinize ölçtürüyorum’ anlayışı, yan yana duranları karşı karşıya getirmektir

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ali Yalçın, kariyer basamaklarına kaynaklık edeceği iddia edilen söz konusu değerlendirme sisteminin öğretmenlik mesleğine kesinlikle itibar ve kariyer vaat etmediğini kaydeden Yalçın, “Tam tersi, herkesin birbirine not verme üzerinden nota verebileceği bir zemini işaret ediyor. Öğretmenin performansı, motivasyon tüketecek politikalarla değil, motivasyon üretecek uygulamalarla artırılır. Mesleğin itibarını artıracak, başarılı olanlara yeni haklar doğuracak şekilde bir kariyer planlaması herkesin ortak beklentisidir. Beklenti bu iken, ‘ben sizi birbirinize ölçtürüyorum’ anlayışı, yan yana duranları karşı karşıya getirmektir” şeklinde konuştu.

Yanlış bir uygulamanın hiç bir tarafında olmayız

Bakanlığın, eğitimcilerin tecrübesinden uzak, katkılarından azade, beklentilerinden bihaber uygulamalarının eğitime fayda sağlamadığını dile getiren Yalçın, şunları söyledi: “Toplumsal dayanağı olmayan, uygulayıcı desteğini almayan hiçbir projenin başarılı olamayacağı tecrübelerle sabittir. Demokratik teamüller katılımcılığı gerektirir. Kapalı devre politikalar eğitimi başarısızlığa, bakanlığı ise vicdanlarda sorgulamaya iter. Israr devam etmemelidir. Yetkili sendika olmanın sorumluluğu ile hareket ediyor ve bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Sağduyu galip gelsin. Eğitim-Bir-Sen olarak, üyelerimizle böyle yanlış bir uygulamanın hiç bir tarafında olmayız. Olsa olsa karşısında oluruz, eylemlilik dahil.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.