Ali Yalçın: Salgınla mücadele sürecinde hiç kimse mağdur edilmemeli

Ali Yalçın: Salgınla mücadele sürecinde hiç kimse mağdur edilmemeli

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, a haber, tvnet, Akit TV, 24 TV ve TGRT Haber canlı yayınlarına bağlanarak gündemi değerlendirdi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, a haber, tvnet, Akit TV, 24 TV ve TGRT Haber canlı yayınlarına bağlanarak gündemi değerlendirdi. Bütün dünyada hissedilen ve insanı ilgilendiren her konuyla ilgili doğrudan, etkili ve yıkıcı sonuçlar üretme kapasitesine sahip koronavirüs salgınıyla karşı karşıya olduklarını ifade eden Ali Yalçın, sağlık hizmetlerini sunan çalışanların her birine fedakârlıklarından dolayı minnettar olduklarını söyledi.

Koronavirüsün çalışma hayatına olumsuz etkileri olduğunu kaydeden Yalçın, “İnsanlar, hayatlarını sürdürmek için çalışmak, hayatta kalmak için ise evde kalmak zorundalar. Bu çelişkinin ürettiği ve üreteceği mağduriyetlere gözlerimizi kapayamayız. Kesinlikle uyulması gereken bir husus var; zorunlu olmadıkça herkes salgınla mücadele noktasında ‘evde kal’malıdır. Fakat yine kesinlikle olması gereken bir başka husus daha var; hiç kimse salgınla mücadele sürecinde zorda kalmamalı, yalnız kalmamalı, darda kalmamalıdır” dedi.

Serbest kıyafet uygulaması merkezi bir genelge ile yaygınlaştırılmalıdır

Bazı valiliklerin başlattıkları serbest kıyafet uygulamasına da değinen Yalçın, özellikle koronavirüse karşı alınan tedbirler gereği serbest kıyafet konusunun tüm kamu görevlilerine uygulanması gerektiğini vurgulayarak, “Lokal uygulanan serbest kıyafet, merkezi bir genelge ile kamunun tamamında uygulanmalıdır” şeklinde konuştu.

Ek ders üzerinden ücret alan çalışanların mağduriyetinin giderilmesini sağladık

Ücretli öğretmenlerin, usta öğreticilerin ve Kur’an Kursu hocaları gibi, ek ders üzerinden ücret alan çalışanların olduğunu ve bu süreçte mevzuat gereği ücret alamadıklarını ifade eden Yalçın, mağduriyetin giderilmesi için girişimde bulunduklarını, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın attığı adımla bu görevi yerine getiren çalışanlara ücretin ödenmesinin önünün açıldığını kaydetti.

Kurum olarak iki milyon, başkanlar olarak birer maaş bağışta bulunduk

Koronavirüsle mücadele kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla başlatılan ‘Millî Dayanışma Kampanyası’na 1 milyon TL, ‘Şimdi Vefa Zamanı’ kampanyasıyla İHH, Deniz Feneri ve Kızılay’a 1 milyon TL olmak üzere, toplamda 2 milyon TL bağışta bulunduklarını hatırlatan Yalçın, bunun yanı sıra Memur-Sen ve bağlı sendikaların yöneticileri olarak birer maaşlarını da bağışladıklarını dile getirdi.

Vatandaşlar mağdur edilmemelidir

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için önerilerde bulunan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kredi kartı borçları ve krediler dondurulmalı, insanlar bu süreçte stres yaşamamalıdır. Çünkü bu sürecin ne kadar süreceği belli değildir. Bankalar mutlaka bu konuda adım atmalı, hükûmet de bu konuya eğilerek, insanların yaşayacağı stresin önüne geçilmelidir.”

Yurt dışında görev yapan kamu görevlilerinin beklentileri karşılanmalıdır

Yurt dışında görev yapan kamu görevlilerinin kendileri ile iletişime geçtiklerini, Türkiye’den beklenti içinde olduklarını belirten Yalçın, yurt dışında görev yapan kamu görevlilerine kit ulaştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Böyle bir süreçte maliyet hesabı yapılarak insanlar işsiz bırakmamalıdır

Ali Yalçın, iş dünyasına da çağrıda bulunarak, “İş adamları bu süreçte asla işten çıkarmalar yapmamalı, vefalı davranmalıdır. Böyle bir süreçte maliyet hesabı yapılarak insanlar işsiz bırakmamalıdır” ifadelerini kullandı.

TV Net



Akit TV



24 TV



TGRT HABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.