Ali Yalçın: Sorunlara çözüm bulma konusunda kararlıyız

Ali Yalçın: Sorunlara çözüm bulma konusunda kararlıyız

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen İzmir Buluşması’nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumanın, sorunlarını çözmenin, onlar adına kazanım elde etmenin yanı sıra, Türkiye’nin yarınlarının daha iyi olması için de ter akıttıklarını ifade ederek, “Özelde üyelerimizin çalışma şartlarının, mali, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için çalışıyoruz. Genelde ise ülkemizin tam demokrasiye geçmesinin, nitelikli bir eğitim düzeni ve işleyişinin tesis edilmesinin; mazlumların, mağdurların, yetimlerin, yoksulluğun pençesinde can çekişenlerin umudu ve sesi olmanın çabasındayız. Kuruluş ilkelerimizden sapmadan, kararlı ve tutarlı yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen İzmir Buluşması’nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Derdi millet, yükü medeniyet olan bir teşkilatız

27 yıllık sendikal tarihlerinde yüzlerce kazanıma, araştırmaya, rapora imza attıklarını, çözülemez denilen sorunların çözümünü sağladıklarını; söylemleriyle, eylemleriyle birçok haksızlığı giderdiklerini ve tarihe geçen çalışmalar yaptıklarını belirten Yalçın, şöyle devam etti: “Bizim kaldırım taşıyla, esnafın camıyla hiçbir zaman işimiz olmadı, olmayacak. Derdimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil; derdimiz ve çabamız, sorunların çözüme kavuşturulması, haksızların giderilmesi, gelir dağılımındaki adaletsizliğe çare bulunmasıdır. Hep doğruyu söyledik, yanlışı gösterdik. Sorunları tespit ederken, çözüm önerilerimizi de sıraladık. Bununla da yetinmedik, çözümün takipçisi olduk. Kendimizi milletimizden alacaklı görmedik hiç bir zaman. ‘Bu millete borcumuz var’ dedik her zaman. Derdi millet, yükü medeniyet olan bir teşkilatız.”

Ek göstergenin kapsamı genişletilmeli, Öğretmenlik Meslek Kanunu daha fazla sürüncemede bırakılmamalıdır

Eğitim çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorunlarına da dikkat çeken Yalçın, “Ek gösterge konusunda daha fazla zaman geçirilmeden adım atılmalı, çalışma, bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde yapılmalıdır. Öğretmenlik Meslek Kanunu, beklentileri karşılayacak biçimde hazırlanarak bir an önce hayata geçirilmelidir. Sözleşmeli personel uygulaması eğitimde de kamuda da sona erdirilerek aileler kavuşturulmalı; çocuğuna hasret öğretmen, annesinden babasından uzak öğretmen çocuğu dramı bitirilmelidir” şeklinde konuştu.

Eğitimcilerin gelir vergisi yükünün azaltılması, ek dersten vergi alınmaması gerektiğini dile getiren Yalçın, şunları söyledi: “Kalkınmada öncelikli bölgelerde görev yapan eğitimcilere ilave mali ve sosyal haklar verilmelidir. Hafta sonu öğretimi için verilen ek ders ücreti, hafta içi eğitim veren öğretmenlere de ödenmelidir. Üniversitedeki idari personelin maaşı da motivasyonu da artırılmalı, ayrımcılık anlamına gelebilecek uygulamalar kaldırılmalıdır. Darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliği değiştirilmeli, devlet, kamu görevlilerinin ne giyeceğine karar vermekten vazgeçmelidir.”

Yalçın, sözlerini, Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ali Kaya ve 2 No’lu Şube Başkanı Sevgi Kocaoğlu’nun şahsında yönetimlerine, ilçe ve işyeri temsilcilerine, üyelere teşekkür ederek tamamladı.

Teşkilat Buluşması’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci de katılarak bir selamlama konuşması yaptı.

Genel Başkan Ali Yalçın, İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’yi makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum