Ali Yalçın: Sözleşmeliler 'eşim ve işim' ikileminden kurtarılmalıdır

Ali Yalçın: Sözleşmeliler 'eşim ve işim' ikileminden kurtarılmalıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunları bulunduğunu belirterek, “Sözleşmeliler ‘eşim ve işim’ ikileminden kurtulalım diyor.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunları bulunduğunu belirterek, “Sözleşmeliler ‘eşim ve işim’ ikileminden kurtulalım diyor. Kamu görevlileri ‘3600 ek göstergede zaman kadar kapsam da önemli’ diyor. Yardımcı hizmetler sınıfı genel idare hizmetleri sınıfına geçmek ve ek gösterge istiyor” dedi.

Yalçın, Eğitim-Bir-Sen’in, 1992’den bu yana sendikacılığın kitabını yazarak, yeryüzünde yeni bir ses, yeni bir nefes olduğunu ve bütün mazlum coğrafyalarda yeni bir umudu temsil ettiğini söyledi.

Sendikacılığın kitabını yazdık

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Aydın Teşkilat Buluşması’na katılarak, sendikal çalışmalara ve kamu görevlilerinin gündemindeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fidandan çınara, çınardan ormana dönüşen Memur-Sen’in 1 milyonu aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum hareketi olduğuna dikkat çeken Yalçın, “Bu başarıda büyük payı olan tüm teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyorum. Eğitim-Bir-Sen, 14 Şubat 1992’de, ülkede ‘yeni bir sendika daha olsun’ diye yola çıkmış bir teşkilat değil. Sendikal alana, emek kulvarına entelektüel kapasitenin dokunması, yeni bir sendikal hareketin oluşması amacıyla yola çıkan Eğitim-Bir-Sen’in, erdemli bir sendikal hareket olarak, milletin arabasıyla, esnafın camıyla, kaldırımın taşıyla sorunu olmamıştır. Temsil ettiği eğitim çalışanlarının hakkını ararken, başkasının hukukuna girmemeye özen göstermiştir. 27 yıllık zaman zarfında ‘bu sendikal hareketin bu tarzının ‘bizce’sinin kitapta yeri var mı’ diye soruların sorulduğu ve sabahlara kadar kısır tartışmaların yapıldığı 92’den bugüne, bu hareket, bırak kitapta yerini, sendikacılığın kitabını yazarak, bütün mazlum coğrafyalarda yeni bir umudu temsil ediyor” şeklinde konuştu.

‘Eğitim-Bir-Sen iyi ki var’ cümlesinin altında, kamusal alan yalanını tarihin çöp sepetine gönderen bir ailenin başarısı var

“11 hizmet kolunda da yetkiliyiz ve 5 milyona yakın insanın toplu sözleşme masasındaki beklentisini karşıladık” diyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Memur-Sen, sancısı ve derdi olan bir ailedir. Memur-Sen, yaptığı çalışmalarla başarılı bir grafik çizdi ve tüm kamu kurumlarında üyesi bulunmaktadır. Burası Türkiye’nin entelektüel kapasitesi. Onun için bu teşkilatın hayatı görme bakış açısı, işi tutma ve iş görme kabiliyeti farklıdır. Memur-Sen, 2000’den sonraki darbe girişimlerinde millet iradesinin yanında durdu, 15 Temmuz’da alanlara ilk çıkan teşkilat olarak tarihe kaydoldu. ‘Eğitim-Bir-Sen iyi ki var’ cümlesinin altında, 12 milyon 300 bin imzayı bir ayda, kar kış, yağmur çamur demeden toplayıp kamusal alan yalanını tarihin çöp sepetine gönderen büyük bir ailenin başarısı var.”

İyi şeyleri sonuna kadar destekler, yanlış yapana da sesimizi yükseltiriz

Sendika olarak ülke için kim taş üstüne taş koyuyorsa, ülkenin hayrına bir çalışma yapıyorsa, kimliğine, siyasetine bakmaksızın onu takdir ettiklerini vurgulayan Yalçın, “Ama bu ülkenin şerrine kim çalışırsa, millet iradesini kim örseleyerek değersizleştirmeye çalışıyorsa onların karşısında yer alırız. Siyasetin iyi yaptığı şeyleri sonuna kadar destekleriz ama yanlış yaptığını düşündüğümüz konularda da sesimizi asla kısmaz, yükseltiriz” değerlendirmesinde bulundu.

Aydın Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya, İl Millî Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Efeler İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Eğitim-Bir-Sen Aydın Şube başkanları ve yönetimleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri ve çok sayıda üye katıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Okumuş’a ve Rektör Aldemir’e ziyaret

Genel Başkan Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Aydın Şube başkanları ve yönetimleriyle birlikte, İl Millî Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’u ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i ziyaret ederek, çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.