Ali Yalçın: Toplu Sözleşme Süreci Henüz Bitmiş Değil!

Ali Yalçın: Toplu Sözleşme Süreci Henüz Bitmiş Değil!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, uzlaşmazlıkla sonuçlanan 5.Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri hakkında HaberTürk canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.

HaberTürk ekranlarına konuk olan Genel Başkan Ali Yalçın, toplu sözleşme sürecinin 1 Ağustos’ta başladığını belirterek sürecin uzlaşmazlıkla sonuçlandığını kaydetti. Yalçın, toplumun dörtte birini ilgilendiren bir kesim için teklif oluşturduklarını ve bu tekliflerin makul ve kabul edilebilir teklifler olduğunu ifade etti. 

Hükûmetten aldıkları teklifleri “kabul edilemez” bulduklarını kaydeden Yalçın, masada genel ve hizmet kolları teklifleri olmak üzere görüşülemeyen bazı konuların olduğunu aktardı. 

Tekliflerini iki yıl için toplamda yüzde 20 puan olmak üzere revize ettiklerini söyleyen Yalçın süreç boyunca daima masada yer aldıklarını ve masayı boş bırakmadıklarının da altını çizdi. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Konfederasyona ve 11 sendikaya toplantı tutanağı imzalama fırsatı sunulmadan tespit tutanağı tebellüğ edildi. Müzakere sonucunda toplu sözleşme hükümlerinin tamamı, bir bölümü revize edilmek suretiyle uzlaşmaya konu olmasına rağmen uzlaşılmamış gibi bir çerçeve üretildi.” 

Canlı yayının tamamını izlemek için;

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.