Ali Yalçın ve Yusuf Tekin El Sıkıştı: Protokol İmzalandı

Ali Yalçın ve Yusuf Tekin El Sıkıştı: Protokol İmzalandı

Memur-Sen ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi arasında “Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Programı” protokolü imzalandı.

Memur-Sen ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi arasında “Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Programı” protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, bugüne kadar TODAİE ile gerçekleştirilen ve 70 farklı ülkeden gelen misafir öğrencileri kapsayan “Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika Programı”, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliği ile verilecek.

Yalçın: Geçmişte gerçekleştirdiğimiz programlara yenilerini ekleyeceğiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, geçen dönemlerde Memur-Sen ve TODAİE iş birliğiyle yapılan “Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika” programlarını hatırlatarak, programların, TODAİE’nin Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi uhdesine alınmasıyla birlikte Hacı Bayram Veli Üniversitesi’yle birlikte gerçekleştirileceğini söyledi.

İmzalanan protokolün kapsamının genişletildiğini belirten Yalçın, geçmişte yapılan eğitimlerin ve gelecekte yapılacak olan eğitimlerin hem Türkiye’de hem de diğer ülkelerde çalışma hayatına ve emek kurgusuna olumlu yönde katkıları olduğunu kaydetti.

İş birliği ağını genişletiyoruz

Memur-Sen olarak iş birliği ağını gün geçtikçe genişlettiklerinin altını çizen Yalçın, “Gittiğimiz ülkelerde de buna ilişkin geri dönüşleri alıyoruz ve olumlu değerlendiriyoruz. Düzenlediğimiz bu ve bu tipten programların değeri bu yüzden önemli. Memur-Sen olarak bunu, akademik sendikacılığımızın bir uzantısı olarak görüyoruz” dedi.

Eğitimlerin içeriğine dair bilgi veren Ali Yalçın, “Misafir olarak ülkemizde ağırladığımız sendikacı arkadaşlarımız, ülkemizde bir ay eğitime alınıyorlar ve eğitimlerini tamamladıktan sonra sertifikalarını alarak ülkelerine dönüyorlar. Yeni eğitim programımıza ise 1 Nisan’da başlayacağız. Programımızla misafirlerimize, Memur-Sen ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi olarak hem teorik hem de pratik eğitimler vereceğiz ve Türkiye’deki çalışma hayatına ilişkin kurumlara geziler düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Memur-Sen ailesi olarak, 1 milyonu aşkın kapasiteyle Türkiye’nin en büyük emek hareketi olmanın verdiği hüviyetle dünyanın birçok yerinde iş birliği ağımız var. İş birliği ağımız kapsamında çeşitli programlarla birçok farklı ülke ve konfederasyonu bir araya getiriyoruz. 1 Mayıs’tan sonra ‘İnsan, Emek ve Küresel Rekabet’ başlığıyla 105 ülkeden 154 konfederasyonla büyük bir kongre gerçekleştirdik.”

Tekin: İmzalanan yeni protokolle kapsam genişleyecek

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin ise, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin yeni bir üniversite olduğunu belirterek, “Ancak Türkiye’nin çok köklü eğitim kurumlarını bünyesinde toplayan bir üniversite olarak kuruldu. Bu köklü bünyeye ilave olarak da TODAİE’nin yürüttüğü hem ulusal hem uluslararası protokoller de üniversitemiz uhdesine verildi” diye konuştu.

Tekin, geçmişte Memur-Sen ve TODAİE arasında imzalanan protokol anlaşmasının bugün imzalanan protokolle kapsamının da genişleyeceğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.