Ali Yalçın: Yaşadığımız sorun, insan sorunu değil, sistem sorunudur

Ali Yalçın: Yaşadığımız sorun, insan sorunu değil, sistem sorunudur

Mali İşler ve Denetleme Kurulları Eğitim ve İstişare Toplantısı’nın açılışında konuşan Ali Yalçın, “E-Sendika Programı’yla teşkilatımızın daha hızlı hizmet alabilmesi, katılımcı yönetim anlayışımızın tüm alanlarda karşılanabilmesi, sistemli sendika...

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitimciler olarak, bir eğitim sendikası olarak, eğitime yatırım yapmaya, teşkilat eğitimine önem ve ağırlık vermeye devam edeceklerini belirterek, “Bir yandan çocuklarımızı geleceğe hazırlıyor, yarınlarımızın aydınlık olması için ter akıtıyor, diğer yandan sendikal yol haritamızı belirliyor, teşkilat eğitimlerimizle sendikal yolculuğumuzu, emek, hak ve özgürlük mücadelemizin temellerini güçlendiriyoruz” dedi.

Mali İşler ve Denetleme Kurulları Eğitim ve İstişare Toplantısı’nın açılışında konuşan Ali Yalçın, “E-Sendika Programı’yla teşkilatımızın daha hızlı hizmet alabilmesi, katılımcı yönetim anlayışımızın tüm alanlarda karşılanabilmesi, sistemli sendika kimliğimizin tahkimi için bu tür toplantılar önemlidir” ifadelerini kullandı.



 

Yaşadığımız şey insan sorunu değil, sistem sorunudur

Türkiye’de acilen çözüme kavuşturulması gereken bir sistem sorunu bulunduğuna dikkat çeken Yalçın, “Yaşadığımız sorun, insan sorunu değil, sistem sorunudur. Eğer kamuda sağlıklı işleyen, düzgün bir sistem kurulamazsa sorun daha da derinleşecektir. Çünkü sistemsizlik her şeyin mübah olduğu bir psikolojiyi tetikler. Toplum olarak ihtiyacımız; tartışmaları azaltmak için yasak savan değil, ihtiyacı karşılayan politikalar üretmek, sistem kurmaktır. Eğitimde de yaşadığımız sorun insan değil, sistem sorunudur aslında” şeklinde konuştu.


 

Görevimiz, her işimizi kitabımıza uygun yapmaktır

Her imkânın bir imtihan olduğunu kaydeden Yalçın, “İmtihanları başarıyla geçmiş bir teşkilat olarak bizim görevimiz, her işimizi kitabımıza uygun yapmaktır, öyle de yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.



 

Üyelerimize hizmet üretme konusunda iddialıyız

Eğitim-Bir-Sen olarak, liyakat ve kariyer sistemi konusunda en önemli eleştirileri getiren ve bu konuda ilk raporu yayımlayan sendika olduklarını hatırlatan Yalçın, “2017 yılında ‘Eğitim Yönetiminde Kariyer ve Liyakat Sistemi’ başlığıyla bir rapor yayımladık. Adalet ve hakkaniyet bazlı bir sistem önerisinde bulunduk. Yönetici atama sisteminde geçmişte bir kural bulunmamaktaydı. Bu tartışmalar 2003’ten sonra yoğun olarak yapılmaya başlandı. Sınav getirilmesine, bir çerçeve çizilip kuralları olsun denilmesine rağmen bu konuda tartışma devam etti. Her yönetmelik bir şekilde yargıya taşındı. Yargı kararlarıyla süreç akamete uğratıldı. Dün kural kaide konusunda konuşmayanlar şimdi ne hikmetse hiç susmuyorlar. Biz diyoruz ki kamuda bir sistem inşa edilsin. Onun için 2017’de rapor yayımlayarak temel bakış açımızı ortaya koyduk. Eğitim hizmet kolunun genel yetkili sendikası olarak, üyelerimize hizmet üretme konusunda iddialıyız” değerlendirmesinde bulundu.



 

Toplu sözleşme sürecinde yapılması gereken her şeyi yaptık

Genel Başkan Ali Yalçın, mutabakatsızlıkla sonuçlanan toplu sözleşmeyle ilgili olarak ise şunları söyledi: “2012 yılında gerçekleştirdiğimiz ilk toplu sözleşme sürecini de mutabakatsızlıkla tamamlamıştık. Kamu görevlilerine ve emeklilerine hak ettikleri artışı sağlayabilmek için çaba harcadık. Toplu sözleşme sürecinde yapılması gereken ne varsa hepsini yaptık; iş bırakma eylemi yaptık, boş cüzdanlarımızı bakanlığın önüne bıraktık, Kamu İşveren Heyeti’ni adil olmaya çağırdık, hakem kurulunda objektif bir tavır beklerken, kamu işvereninin isteklerini yerine getiren bir teslimiyet gördük. Biz hakem kurulunda adaletin heybetini değil, işverenin heyetini gördük. Kamu görevlileri olarak, millî gelirden almamız gereken payı almak için sesimizi yükseltecek, hak, emek ve özgürlük mücadelemizi her platformda sürdüreceğiz.”



Açılış konuşmasının ardından, Eğitim-Bir-Sen Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, Mali Müşavir Nurol Erdem ve Gelir İdaresi Grup Başkanı Kadir Çiçek birer sunum yaptılar.








HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum