Ali Yalçın'dan Bolu’da İşlerine Son Verilen İşçilere Destek!

Ali Yalçın'dan Bolu’da İşlerine Son Verilen İşçilere Destek!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bolu’da işlerine son verilen emekçilerle biraraya geldi. Yalçın işçilere karanfil vererek, “Eyleminizde sonuna kadar yanınızdayız” mesajı verdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bolu’da işlerine son verilen emekçilerle biraraya geldi. Yalçın işçilere karanfil vererek, “Eyleminizde sonuna kadar yanınızdayız” mesajı verdi.

31 Mart yerel seçimlerin ardından emek dünyasına dair baskı ve işten çıkarmalar sürüyor. Geçtiğimiz günlerde de Memur-Sen, farklı illerde belediyelerdeki sendikal baskıları kınayan eylemler gerçekleştirmişti.

Son olarak Genel Başkan Ali Yalçın, Bolu’da işlerine son verilen belediye emekçileriyle biraraya geldi.

31 Mart’tan sonra Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, notere giderek, kimsenin işine son vermeyeceklerini açıklamıştı.

Buna karşın görevlerine son verilen emekçilerle biraraya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Memur-Sen olarak, sizleri destekliyoruz. Kimsenin aşına kimsenin işine dokunulmasını istemiyoruz. Sizler evinize helal ekmek götürmenin peşindesiniz. Alınteriyle mücadele veriyorsunuz. Burada işten çıkarmaların yapılmasını kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Seçimlerle siyasi değişimlerin olabileceğini ancak emekçinin hukukuna dokunulmaması gerektiğinin altını çizen Yalçın, “Özellikle sayın belediye başkanının Kur’an öperek topluma düzgün mesajlar vermeye çalışıp daha sonrasında da bunları yapması oldukça yanlıştır. Öptüğü kitapta bunların yeri yok. Notere gidip söz verip, çalışanların hakkını koruyacağız demesinin ardından bu tip bir işten çıkarma yapması kabul edilebilir değil. Memur-Sen olarak bizler, Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş üyeleri olarak sizlerin yanınızdayız. Haklısınız ve hukukunuzu koruma mücadelenizi saygın bir eylem olarak görüyoruz” diye konuştu.

Tüm Emekçilerin Sesi Olacağız
Gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Yalçın, 1 Mayıs’ta Şanlıurfa’dan tüm emekçilerin sesi olacaklarını deklare etti. Yalçın, “1 Mayıs’ta oradan baskıya ya da işten çıkarılmaya maruz kalmış tüm diğer çalışanların da çığlıklarını paylaşacağız. Tüm emek örgütlerinin Bolu’daki bu kıyımı da gündemlerine almaları boyunlarının borcudur. Bizim için işçi olması kamu görevlisi olması fark etmez, emekçi olması yeterlidir. Herhangi bir siyasi değişiklikte böylesine bir kıyım yapılması asla kabul edilemez. Bu durum Bolu’ya da seçim öncesi verilen sözlere de yakışmadı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum