Ali Yalçın'dan Kılık ve Kıyafet Yönetmeliğine Tepki

Ali Yalçın'dan Kılık ve Kıyafet Yönetmeliğine Tepki

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Hırvatlar bu kravatı bir gün gelip bu kadar başa bela olacağını bilselerdi icat etmezlerdi. Antidemokratik kılık ve kıyafet yönetmeliği tarihin çöp sepetine atılıncaya kadar sivil itaatsizlik eylemine

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Hırvatlar bu kravatı bir gün gelip bu kadar başa bela olacağını bilselerdi icat etmezlerdi. Antidemokratik kılık ve kıyafet yönetmeliği tarihin çöp sepetine atılıncaya kadar sivil itaatsizlik eylemine devam edeceğiz” dedi.

Ankara şubelerinin il divan toplantısında konuşan Ali Yalçın, kamu görevlilerinin giyim kuşamına ilişkin dayatmalardan vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Türkiye, uzun yıllardır, eğitim çalışanları olarak başlattığımız kamusal alan yalanının bitirilmesi sürecinde ortaya koyduğumuz iradeyi konuşuyor. Bu konuda sendika olarak, 82 model Kenan Evren yönetmeliğinin antidemokratik hükümler içermesi nedeniyle, bunun ortadan kaldırılmasına ilişkin kararlılığımızı ifade ettik. Kamusal alan yalanına kaynak oluşturan, kadınları kategorize eden, iki arkadaşı birbirine düşman haline getiren kamusal alan yalanı ve kamuda çalışmak için başı açık olmayı dayatan uygulamaya ilişkin ortaya koyduğumuz sivil örgütlülük, önce sivil itaatsizlik, peşinden 12 milyon 300 bin imza ve 7 ay süren sivil itaatsizlik eylemi sonucu Türkiye’de tarihi yasağın ortadan kalkmasına vesile olmuştur. Aynı talep çerçevesinde, erkek memurlarla ilgili ironik ve çağ dışı yönetmeliğin ortadan kaldırılması için ortaya koyduğumuz irade devam etmektedir. Biz, pantolonun kumaşı, kazağımızın yakası, ayakkabımızın topuk boyu, ense tıraşımız ve bıyığımızla ilgilenen bir yönetmeliği, antidemokratik dayatmayı kabul etmiyoruz. Bunun için uzun süredir serbest kıyafet eylemi yapıyoruz. Denizli Valisi, eğer bunu bilmiyorsa bir kez daha kendisine hatırlatıyoruz. Vali değil, kaymakamlar da bu konuda sivil itaatsizliğimizle ilgili çeşitli yazılar yazarak, tuhaf tuhaf yaptırımlar uygulamaya çalışıyor. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu konuda kararlıyız. Öğrencilerin serbest kıyafet hakkının olduğu yerde, öğretmene, kamu görevlisine ‘ne giyeceğine karar veremeyen insan’ muamelesi yapılmış olması asla kabul edilebilir bir şey değildir. Onun için bizim kazağımızın yakası, pantolonumuzun kumaşı, saç tıraşımızla ilgilenen yönetmeliği antidemokratik buluyoruz. Bu konuda eğitim çalışanlarının iradesine ipotek koymaya çalışan Kenan Evren’in yönetmeliğinin, öğretmenleri, eğitim çalışanlarını asker gibi görme alışkanlığının Türkiye’de artık tarih olması gerektiğini düşünüyoruz. Kamu görevlilerinin iki yakasını bir araya getirmek için kravat takmayı zorunlu hale getirenlere sesleniyorum: Kamu görevlilerinin iki yakasını bir araya getirmek için ücretlerini açlık ve yoksulluk sınırından çıkartarak bunu başarabilirsiniz.”

Güçlü memur, güçlü devlet

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, güvencesiz istihdam noktasında net olduklarını ve böyle bir düzenlemeye karşı olduklarını ifade Ali Yalçın, “İş güvencesi, kamu görevlilerinin ortak kırmızı çizgisidir. Hangi hükûmet olursa olsun, bu kırmızı çizgimizi aşmasına izin vermeyiz. Seçim beyannamesinde yer verilmeyen, işaret dahi edilmeyen 657 sayılı Kanun’da değişiklik ve iş güvencesi odaklı tartışma zemini arayışını doğru bulmuyoruz. Kamu görevlilerinin iş güvencesinin olması bir riskler zinciri olarak gösterilmek isteniyor. İş güvencesi olmadığında ortaya çıkacak tehlikeler ve açıklar konusunda değerlendirme yapılmadığı çok net anlaşılıyor. 657 sayılı Kanun’da reformist anlayışla değişiklik yapılması başlığının hemen altına iş güvencesi alt başlığını koyma çabaları; kamu personel sistemini, iş güvencesini ve 657 sayılı Kanun’un içerdiği hükümleri ve genel konseptini incelemeyen, irdelemeyenlerin konuya müdahil olduğunu gösteriyor. Güvenceli kamu görevlisini, güçlü memur olarak görüyoruz. Güçlü memuru da güçlü devlet olarak görüyoruz. Tam da bu nedenle kamuda istihdamın artırılmasını savunuyoruz. Kamu görevlisi statüsünü aşındırmaya yönelik 657 sayılı Kanun’da yapılacak değişiklikleri kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

1 milyon üye hedefine kararlı adımlarla yürüyoruz

“Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye” sloganıyla yola çıktıklarını hatırlatan Yalçın, 15 Mayıs’a kadar bu sayıyı aşacaklarına inandıklarını kaydederek, “Ankara şubeleri olarak üzerinize düşen sorumluluğu yerine getireceğinizden şüphem yok. 1 milyon hedefine kararlı adımlarla yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum