Ali Yalçın'dan maaş zammı teklifi için yeni açıklama

Ali Yalçın'dan maaş zammı teklifi için yeni açıklama

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu İşveren Heyeti'nin 2020 ve 2021 yılları için kamu görevlilerine sunduğu teklifle ilgili ayrıntılı değerlendirmeyi kamuoyu ile paylaştı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin memur ve memur emeklisine yönelik zam teklifine ilişkin, "Yeni bir teklif ve yeni bir eşik bekliyoruz. Bunun için de hiç vakit kaybedilmemeli. Hükümet tarafının, kamu işveren tarafının hiç gecikmeden, vakit kaybetmeden yeni teklifi oluşturması gerekiyor." dedi.

Genel Başkan Ali Yalçın'ın açıklamasının satır başları şöyle:

Bugün, Genel Merkez ve 81 İl Temsilciliğimizle Kamu İşverinince Sunulan “Malul Teklife” Tepkimizi Yineledik. Kamu İşverenin toplu sözleşme masasına sunduğu ve bizim teklifimizden 22 gün sonra gelen teklif; gecikmeyi unutturacak kadar vahim bir içeriğe ve eksikliklere sahip.

Kamu İşvereninin teklifi; “teklif gecikti” siteminin ve tepkisinin ötesinde “teklif geçiştirildi”, “masa önemsizleştirildi” ve “alın terimiz değersizleştirildi” tespitlerini ifade etmeyi ve buna dayalı tepkileri hayata geçirmeyi hem gerekli hem de haklı hale getirmiştir.

Hükümetin masaya sunduğu ilk teklif; “Güçlü Türkiye imkansız”, “Büyük Türkiye anlamsız” ve “Yeni Türkiye gereksiz” Fikrinde debelenenler dışında hiç kimsenin aklına yatamaz.

Emek kesimi için toplu pazarlık masasının anlamı; evdeki bulguru kaybetme kaygısı olmaksızın Dimyata pirince gitmektir. Kamu İşvereni, hem Dimyata pirince gitmemize engel olmak hem de evdeki bulgurun değerini azaltmak gayretinde.

Kamu İşvereninin teklifi, Yeni Türkiye’yi görme, Büyük Türkiye’yi yansıtma, Güçlü Türkiye’yi yaşatma noktasında maluldür. Biz bu teklife vaat ettiği standart düşük, ürettiği skandal büyük yorumunu yapıyoruz.

Kamu İşveren Heyeti’nin sunduğu teklifin tamamlanmaya, ilavelerle zenginleştirilmeye ihtiyacı var. Yeni bir teklif ve yeni bir eşik bekliyoruz. Türkiye’ye inanıyor ve Türkiye’nin gücüne itibar ediyoruz.

Memur-Sen’in 81 ilde bulunan teşkilatlarıyla birlikte toplu sözleşme süreci, yeterli teklif ve olumlu sonuçla bitsin temennisindeyiz. Bizleri memnun edecek her konuda destek, üzecek ve gerecek her konuda tepki vermeye hazır olduğunumuzun da bilinmesini istiyoruz.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.